Από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργου Κράλλη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης Art s.a

στην όμορφη Τζια. Για περισσότερο από τρείς δεκαετίες o Γιώργος Κράλλης κατέχει ξεχωριστή θέση στον καλλιτεχνικό χώρο της Σουηδίας, της χώρας που επέλεξε να ζήσει και να εργαστεί από το 1966.

Ο Θεσσαλονικιός δημιουργός  με τις πολλαπλές ιδιότητες – ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης- περνά κάθε χρόνο τα καλοκαίρια μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι τους στην Τζια.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μικρή ματιά στο πολύπλευρο έργο του καθώς περιλαμβάνει χαρακτικά από την μια μεγάλη ομάδα με τον τίτλο «Cirkus Mundi», λάδια και δυο γλυπτικές συνθέσεις τα γνωστά mobil.

Στα έργα του ζωντανεύουν παιχνίδια κάθε λογής, σκηνές τσίρκου, ακροβάτες, κλόουν, έντονα και μεγαλόσωμα ζώα, μαϊμούδες, καμήλες, ελέφαντες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις.

Όμως κάτω από την επινόηση αυτού του τόσο αθώου μικρόκοσμου με την ελλειποβαρή αίσθηση, του τόσο γοητευτικού στο μετεωρισμό του ώστε να εκλαμβάνεται ως μια πραγματικότητα με την μορφή ενός παράξενου ονείρου, ο Κράλλης μας πείθει ότι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης με ασυνήθιστα αινιγματική αίσθηση του χιούμορ, αλλά και ένας ακαταμάχητος εμπειριστής διφορούμενων μεταφορικών συσχετισμών.