Η fizz gallery εγκαινιάζει την Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 την ατομική έκθεση χαρακτικής της Μαρίας Παπαδημητρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου και περιλαμβάνει τη νέα δουλειά της καλλιτέχνιδος η οποία αποτελείται από έγχρωμες ξυλογραφίες και λινόλαιο.

Με θέμα το ανθρώπινο σώμα, το έργο της προσδιορίζεται από μια έντονη ζωγραφικότητα και ένα ισχυρό σχέδιο που στηρίζει την πρόθεσή της. Οι στάσεις των σωμάτων θυμίζουν ενσταντανέ, στιγμές μιας κίνησης που αιχμαλωτίζονται εικαστικά όχι όμως φωτογραφικά. Περιλαμβάνει αυθόρμητες στιγμές, εικόνες που δεν εγράφησαν στη συνείδηση. Εικόνες που παγώνουν μια στιγμή , η οποία διαφορετικά θα διέφευγε της προσοχής, όπως το τίναγμα ενός χεριού ή μια φευγαλέα στάση ενός σώματος.

Η Παπαδημητρίου προτείνει να ξαναδιαβάσουμε το κλασικό έργο με τη γλώσσα του παρόντος ακόμα και αν το αποτέλεσμα φαίνεται παράδοξο και καταλήγει σε ένα απροσδόκητο γυμνό. Απρόβλεπτες στάσεις των σωμάτων, σχέδιο, η υλικότητα του χρώματος και της χάραξης, όλα αυτά καταλήγουν σε έναν κοινό στόχο: να βιογραφήσει τις αισθήσεις, να εκφράσει τη σωματικότητα της ζωγραφικής.

Η Μαρία Ε. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ecole Cantonale d’ art de Lausanne και Μουσειολογία στο Université de Lausanne. Συνέχισε τις σπουδές της στην ECAL όπου πήρε το διδακτορικό της στις καλλιτεχνικές εκδόσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στις Η.Π.Α, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία. Λουξεμβούργο, Καναδά, Αίγυπτο.

Στην Ελλάδα παρουσίασε τη δουλειά της σε Δημοτικές Πινακοθήκες στην Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Βόλο, Σύρο κ.α. καθώς και στο Μουσείο χαρακτικής/ Πινακοθήκη Γρηγοράκη αλλά και στο Αρκαδικό Μουσείο. Τον Ιούνιο του 2008 έκανε την πρώτη ατομική έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.