Οι εικαστικοί Παναγιώτης και Σπάρτη Λιναρδάκη εκθέτουν μια σειρά από έργα ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής στο νεοσύστατο art cafe «Γκρι» επί της πλατείας Εξαρχείων.

Η έκθεση U and 2 θέτει σε τροχιά έναν αισιόδοξο διάλογο με το κοινό μέσα από χρώματα και σχήματα που σκοπό έχουν να γεννήσουν σκέψεις και ιδέες μιας θετικής διαλεκτικής σχέσης με την εποχή που διανύουμε.

Σπάρτη Λιναρδάκη

Η Σπάρτη Λιναρδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε στη Σχολή Βακαλό από όπου αποφοίτησε το 1979 και συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στο École Supérieure des Arts Modernes από όπου αποφοίτησε το 1982. Επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως Art Director στις Εκδόσεις Λυμπέρη (σε όλα τα περιοδικά των εκδόσεων).

Το 1992 πήρε μεταγραφή ως Graphic Design Manager & Partner στην εταιρία TATOPOULOS STUDIOS DESIGN. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε ως Clothing Designer στον κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με τους ενδυματολόγους Rosanna Norton, Joseph Porro και Salvador Perez.

Έχει συνεργαστεί στο team – κουστούμια/σκηνικά – για τις ταινίες Stargate, Flindstones και Power Rangers. Έχει σχεδιάσει ρούχα για τους Britney Spears, Lil Kim, Jennifer Beals, Tracey Edmonds, Milla Jovovich, Paula Abdul, και το μουσικό συγκρότημα “3rd Storee”.To 2004 συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια της GUESS. 
Από το 2007 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε επτά και δύο ατομικές εκθέσεις.

Παναγιώτης Λιναρδάκης

Ο Παναγιώτης Λιναρδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 5ο Λύκειο Εξαρχείων, ενώ στη συνέχεια μαθήτευσε κοντά στο σπουδαίο εικαστικό Κώστα Ηλιάδη. Το 1978 μετέβη στο Παρίσι, όπου έκανε τις σπουδές του στη Ζωγραφική στην École des Beaux-Arts. Συνέχισε με σπουδές Γλυπτικής στην École des Arts Plastiques και Σχεδίου στην École de la Grande Supérieure. Ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική του εκπαίδευση με σπουδές Φωτογραφίας στην ESAM.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Παρίσι, είχε την καθοδήγηση του γλύπτη Κώστα Κουλεντιανού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι, πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στη Bibliothèque de Mantes-la-Jolie.

Έκτοτε, έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις και από το 1997 εκθέτει σταθερά στη γκαλερί «Μέδουσα». Στις σημαντικότερες ατομικές του εκθέσεις συμπεριλαμβάνονται οι εξής: «Domestic Farm», Medusa Art Gallery, 1997, «Flowers», Medusa Art Gallery, 2002, «Kookoo», Medusa Art Gallery, 2008 και η ατομική του έκθεση στην Ύδρα το 2011. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις, όπως στην ομαδική έκθεση «ΕΛΤΕΚΑ» στο Μενίδι το 2011.

Συμμετέχει επίσης στις εκθέσεις Art Athina, ενώ ασχολείται και με τη σκηνοθεσία παραστάσεων performance art – ΙΕ.: Έργα του βρίσκονται στις ιδιωτικές συλλογές πολλών συλλεκτών, μεταξύ των οποίων και του Αλέξανδρου Ιόλα, Δάκη Ιωάννου, Λεωνίδα Μπέλτσιου, Δαυίδ, Ίωνα Βορρέ, Πάνου Μαλάμη και άλλων.

Πολλοί τεχνοκριτικοί έχουν δημοσιεύσει άρθρα για το έργο του, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Όλγα Δανιηλοπούλου, Σωτήρης Παστάκας,  Νίκος Ξυδάκης, Κατερίνα Γρέγου, Μαρία Μαραγκού, Βιβή Βασιλοπούλου.