Μαθητής του Λάκη Πατρασκίδη  και του Παναγιώτη Τέτση ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αποφοίτησε με άριστα από την ΑΣΚΤ το 1992. Η νέα του δουλειά, με επίκεντρο τον άνθρωπο, μας οδηγεί σε πνευματικούς δρόμους, σε υπόγειες διανοητικές διαδρομές, σε φαντασιακούς χώρους που άπτονται του ασυνείδητου.

Η Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος Μαρίνα Κανακάκη σημειώνει στο κείμενο εισαγωγής του καταλόγου της έκθεσης: ” (… )Η Τέχνη αρθρώνει συμβολικές έννοιες με την χροιά μιας εσωτερικής φωνής της οποίας οι αποχρώσεις προϋπάρχουν των περιγραφικών λέξεων. Εκεί τα «εννοώ» ταυτίζονται με χρωματικές αισθήσεις και συνθετικούς παλμούς. Έτσι και η ηχώ του μυστηριώδη ψυχισμού του Κωνσταντίνου Μίχαλου φωλιάζει στις οπτικές φράσεις της συναρπαστικής ζωγραφικής του, προσφέροντας «κουβέντες-ομολογίες» σε προσηλωμένα μάτια. (…). Αφομοιωμένες εικαστικές περιοχές του «Κάτω Πάνω» και του «Πίσω Μπροστά»… Επιμηκυμένο αισθαντικό περιβάλλον… Σύνορα πουθενά σ’ αυτό τον επεκτατικό παράδοξο εξπρεσιονισμό, χωρίς κραυγαλέα χρώματα αλλά με αινιγματικά μοβ και μαύρα, βαθιά κόκκινα και μπλε.

Δυναμικές χειρονομίες, που όμως έχουν χάρη και φινέτσα… Χαλιναγωγημένες εκρηκτικές εικόνες… Αδιάλειπτα, ο Χώρος – Χρόνος του Παραδόξου τροφοδοτεί την Πραγματικότητα με παλλόμενες ποιητικό-μεταφυσικές συχνότητες. Εκεί όπου οι διαστάσεις διογκώνονται και οι αποστάσεις σχετικοποιούνται, πρωτάκουστες προοπτικές σχεδιάζονται με αλλιώτικα σχήματα γεννώντας νέες φόρμες. Παράλληλα μηνύματα «αποκτούν Αλήθεια» όταν μια εικαστική έρευνα ουσιαστικά συνδέεται με την μελέτη της ψυχής. (…). Όταν απελευθερωμένοι σαν τον Κωνσταντίνο Μίχαλο και μόνοι στις λεωφόρους του πνευματικού ουράνιου τόξου μας, θα ψάχνουμε πια ένα παγκάκι-συμπέρασμα για να συνοψίσουμε το προσωπικό χρωματολόγιό μας, τι αρμονικές ισορροπίες θα έχουμε πετύχει; Ένα είναι σίγουρο. Στον μακρόσυρτο δρόμο του γνώθι σαυτόν, πιο ταπεινοί και σοφοί, θα αντικρίσουμε την εκτυφλωτική ακτινοβολία του κατεξοχήν Παραδόξου: πρέπει να χαθείς εξολοκλήρου για να βρεθείς ξανά. “

Βιογραφικό Κ. Μίχαλου

Σπουδές: 1985-1987 Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με δασκάλους τη Χαρίκλεια Μυταρά και το Γιάννη Αδαμάκο. 1987-1992 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ με δασκάλους το Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και τον Παναγιώτη Τέτση και πτυχιακή με τη Ρένα Παπασπύρου.

Εκθέσεις
1994 ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ομαδική έκθεση τελειόφοιτων της Α.Σ.Κ.Τ
1996 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Ομαδική
1996 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Ατομική ( φώς φέρει ο έρως )
1998 Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ. ΑΘΗΝΑ Ομαδική
2000 ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Ατομική ( και το σώμα γράφει)
2003 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ Ομαδική
2005 ΧΑΛΚΙΔΑ κόκκινο σπίτι Ομαδική
2014  Gallery TITANIUM Oμαδική με θεμα χρονιά( El Greco)
2014 Gallery TITANIUM Ομαδική
2014 ΥΔΡΑ Ομαδική
2015 Gallery  Anderflow  Αθήνα  ατομική ( ου τόποι)
2015 Gallery Malou-art Aθήνα  ομαδική
2016 Αrt Aθήνα  Gallery art Prisma (παραβολικά  τοπία)
2016 Art Moor House  Λονδίνο  ομαδική (Mεταμορφώσεις –Beyond Shapes )
2016 Gallery  Anderflow  Αθήνα ομαδική  ( λογοκρισία- censored )
2016 Gallery Malou art  Aθήνα ομαδκή  ( από το επίπεδο στο αντικείμενο- sabject to plane)
2016 Art. Θεσσαλονίκη Gallery Binyl  Κωνσταντινούπολη
2017 Gallery Malou art Αθήνα ομαδική ( η γυναικεία μορφή στην σύγχρονη ελληνική εικαστική τέχνη)
2017  Aqua Gallery Σαντορίνη
2017  Art athina   Gallery Art Prisma