Η έκθεση με τίτλο «Μια Ορισμένη Ελαφρότητα» αποτελείται από μία τριπλή προβολή βίντεο τραβηγμένων σε ιστορικές τοποθεσίες της Ευρώπης: το Altes Museum στο Βερολίνο, τη Villa Farnesina στη Ρώμη και τη Villa Adriana στο Τίβολι.

Η Su-Mei Tse γοητεύεται και εμπνέεται από τις αναφορές στην ιστορία και τα ιστορικά ίχνη. Το 2014 κέρδισε την residency της γαλλικής ακαδημίας στην Villa Medici στη Ρώμη. Κατά τους πρώτους μήνες της παραμονής της εκεί συγκλονίστηκε από την ομορφιά και το ιστορικό βάρος των μνημείων της Αιώνιας Πόλης. Ένα βάρος το οποίο είναι ικανό να επιβραδύνει ή και να σταματήσει την δημιουργικότητα του καλλιτέχνη. Του θέτει το ερώτημα του τι άλλο θα μπορούσε η δουλειά του να προσθέσει ή να εκφράσει δίπλα σε αυτήν την παρουσία και κατά κάποιο τρόπο τον κάνει να βιώσει ένα είδος κενού.

Η Su-Mei Tse βρήκε έναν τρόπο να διασκεδάσει αυτήν την αγωνία. Καθώς μια κρυστάλλινη σφαίρα κινείται χειριζόμενη από μία ζογκλέρ, οι εικόνες των κτιρίων εμφανίζονται ανάποδα, σαν μία καθαρή αντανάκλαση μέσα στη σφαίρα, δημιουργώντας μία αντίθεση ανάμεσα στα ίδια τα κτίρια και τα θολά χρώματα και σχήματα που διαγράφονται στο εσωτερικό της σφαίρας.

Αφήνοντας την αντανάκλαση της ιστορίας να χορέψει, το έργο αποτελεί έναν ύμνο στο παρελθόν μέσα από την ανάσα του παρόντος. Αντιμετωπίζει το ερώτημα του πώς γίνεται αισθητή η πολιτιστική κληρονομιά και αναζητά μια νέα προοπτική, μια εσωτερική ματιά. Η καλλιτέχνις παρακάμπτει το βάρος που ίσως φέρει η ιστορία και προτείνει την πιθανότητα μιας μη συμβατικής οπτικής, ανοιχτής σε μία διαφορετική ανάγνωση του κόσμου.

Έχοντας γεννηθεί σε μία οικογένεια μουσικών, η Su-Mei Tse ζει μεταξύ Λουξεμβούργου και Βερολίνου. Η δουλειά της ερευνά διάφορα στοιχεία, όπως τον ρυθμό, τη μουσική αλλά και ερωτήματα που αναφέρονται στην γλώσσα. Η έρευνά της χαρακτηρίζεται από στιγμές ανάπαυλας και σιωπής και αποτελεί μία πρόσκληση για ενδοσκόπηση.