Η ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά, που παρουσιάζεται στη γκαλερί Donopoulos IFA, με τίτλο It Is All Lies – Game of Fortune III, αποτελείται από δύο ενότητες έργων καθώς και από ένα ψηφιακό παιχνίδι (application).

Η Νατάσσα Πουλαντζά σχολιάζει ζητήματα που σχετίζονται με τη γνώση, την επικοινωνία, την μνήμη και τις διαφορετικές εκδοχές των πραγμάτων πέρα από τη φαινομενική τους όψη.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπόλης, αναφέρει στο κείμενό του «…στην πρώτη ενότητα (Ανεπίκαιρες συναντήσεις), η εικαστικός εκκινώντας από έργα γνωστών καλλιτεχνών, τα ζωγραφίζει εκ νέου φτιάχνοντας αντίγραφα. Στη συνέχεια, τυπώνει ψηφιακά απευθείας πάνω στη ζωγραφική επιφάνεια, πορτραίτα από σημαντικές προσωπικότητες –ποιητές, λογοτέχνες, φιλοσόφους–, κυρίως του 19ου και 20ού αιώνα. Η δεύτερη ενότητα με τον συμπληρωματικό τίτλο …missing piece…, προέρχεται απευθείας από την πρώτη και αποτελείται από ψηφιακές εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί…».

Το ψηφιακό παιχνίδι “Game of Fortune III” έχει αναφορά στο τυχερό παιχνίδι που είναι γνωστό ως «κουλοχέρης», αναπαράγει ευφάνταστα το σκεπτικό αυτής της έκθεσης και απαιτεί τη συμμετοχή του θεατή.

Ο επισκέπτης της έκθεσης, έχει την ευκαιρία παίζοντας στο παιχνίδι να φτιάξει και να εκτυπώσει ένα δικό του, μοναδικό αριθμημένο έργο τέχνης.

Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της εφαρμογής, έγινε από τον Μηνά Ν. Μηλιαρά και υποστηρίχθηκε από την Dell Greece.

Info:

http://www.natassa-poulantza.com/


Φωτογραφία θέματος: Stalin. Leni. Kalinin. Jackson Pollock, …missing piece…, αρχειακή ψηφιακή εκτύπωση σε βαμβακερό χαρτί