Ένα σύμπλεγμα φωτογραφιών από ζωγραφική των δρόμων και εικόνες μνήμης μέσα από την πραγματικότητα του αστικού τοπίου, αποτυπώνεται στην έκθεση φωτογραφίας που οργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΚΕΨΥΕ).

Η ομάδα των Ταξιδευτών του Χρόνου του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. που αποτελείται από 14 έφηβους  και νέους και ο εκπαιδευτής τους φωτογράφος Δημήτρης Μπούκας, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με 92 έργα συνολικά.

Η έκθεση αυτή είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος της αναζήτησης των χαμένων θησαυρών που κρύβει η γνώριμη, αλλά παράλληλα άγνωστη πόλη. Η έκθεση παρουσιάζει μία περιπλάνηση τριών ετών συλλογής  εικόνων και αναμνήσεων, αυτών που συναντάμε και προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας.

Σκοπός της είναι η γνωριμία αυτής της νέας μορφής τέχνης των δρόμων το Graffiti και των καλλιτεχνών που τη δημιουργούν, με το ευρύτερο κοινό, η συλλογή των πλέον αξιόλογων εικόνων και η διάσωσή τους  από τη  φθορά του χρόνου και τις καταστροφές  και τέλος το πάντρεμα της φωτογραφίας με την ζωγραφική των δρόμων, δημιουργώντας έτσι το Foto-Graffiti ή την Φωτο-Ζωγραφική.

Επισημαίνεται ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου μας στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας, και την κοινωνική ένταξη εφήβων και νέων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.