Το kontakt^art club παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «photoMANIA» στο πλαίσιο του

ασκηνικού project «huMANIA» από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.

Φωτογράφοι: Νικόλαος Πιλπιλίδης, Μαρία Κατσόλα
Επιμέλεια εκθέσεως: Νίκος Μπέντας

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σαββάτο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8 μ.μ., με αφορμή την πρεμιέρα του σκηνικού project «huMANIA» από το kontakt^ensemble, οι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης, τους θεάτρου, και οι φιλότεχνοι γενικότερα, θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «photoMANIA».

«Οι φωτογράφοι αιωρούμενοι ενσωματώνονται μέσα στο έργο, γίνονται μέρος της δράσης. Πάντα ως αόρατα στοιχεία και ως πνεύματα του φωτός, κινούνται και καταγράφουν, τον χώρο, την εξέλιξη του έργου. Οι ερμηνευτές αποτελούν μέρος της εικόνας/φωτογραφίας και όχι αποσπασμένο κομμάτι αυτής.

Η εικόνα μεταφέρεται σε άλογο τόπο όπου σκέψεις και συναισθήματα εμπλέκονται μέσα από κινήσεις και ήχους.

Η εικόνα που μας δίνουν να απολαύσουμε οι φωτογράφοι δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, αλλά απαιτεί την προσοχή του θεατή και φυσικά για να γίνει αντιληπτή πρέπει να δει και την παράσταση. Δυο έργα εμπλεκόμενα όπου το ένα μεταφράζει, ενισχύει και αποκαλύπτει την εικονική και ακουστική δύναμη του άλλου.»

Νικόλαος Μπέντας

Πιλπιλίδης Νικόλαος

Ο Πιλπιλίδης Νικόλαος γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία από μικρή ηλικία με πειραματισμούς. Το 2002 εργάζεται ως φωτογράφος στο φοιτητικό περιοδικό σπουδάΖΩ. Το 2007-2008 παρακολουθεί το 3μηνο σεμινάριο φωτογραφίας της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το 2011 εργάζεται ως φωτογράφος στα φοιτητικά περιοδικά ChillOut και foititis.gr. Το 2012 παρακολουθεί τον Α\\’ κύκλο σεμιναρίων του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.με   δάσκαλο τον Νίκο Μπέντα. Από το 2012 ανήκει στη Φωτογραφική Ομάδα Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατσόλα Μαρία
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη  το 1972 και  τόπος κατοικίας Ελευθέριο –Κορδελιό. Σπούδασε χειρισμό ηλεκτρονικών  υπολογιστών  και  εργάστηκε ως  υπάλληλος γραφείου σε κατασκευαστική  εταιρεία. Ασχολείται με τη φωτογραφία  ερασιτεχνικά τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2012 παρακολουθεί τον Α\\’ κύκλο σεμιναρίων του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.με δάσκαλο τον Νίκο Μπέντα. Από το 2012 ανήκει στη Φωτογραφική Ομάδα Ανατολικής Θεσσαλονίκης.