Το θέμα της έκθεσης είναι από τη μία οι χάρτες είτε ως αποτύπωμα μιας γεωγραφικής περιοχής, είτε ως design και από την άλλη η σημασία του όρου \»ευρωπαϊκό\» στις μέρες μας.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή την διοργάνωση των πρώτων European Design Awards και European Design Conference που γίνεται στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου. Πρόκειται για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Design που αφορούν το χώρο του graphic design, της εικονογράφησης και του multimedia design στην Ευρώπη.

Οι συμμετοχές της έκθεσης είναι: 3 in a box, Adel Saatchi & Saatchi, Ashley & Holmes, Attp, BBDO Athens, Beetroot, Company, Designers United, Designpark, Dolphins, Echo, Eggandspoon, Espresso Studio/ Δημήτρης Αρβανίτης, g, Garamond Design, JWT/ Spot Thompson, K2design, Karamella, Lineadesign.

Συμμετέχουν επίσης οι : McCann Erickson, MNP, Mousegraphics, ODD Company, Office Communication Consultants, Poor Designers, Radial, RMG Connect, The Design Shop, The Switch Design Agency, Tribe, Warda, Γιώργος Βαβυλουσάκης, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Δημήτρης Γκάζης, Καπάνιgraphix, Οξύ/ Πάρις Κούτσικος , Π6, Φώτης Πεχλιβανίδης, Γιώργος Τριανταφυλλάκος.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, η Apeiron Photos και το Πρακτορείο Corbis και την υποστηρίζουν τα 12 πιο σημαντικά και έγκυρα περιοδικά επικοινωνίας και design της Ευρώπης.