Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.

Η Beba εκθέτει έργα  της με τίτλο “Άρωμα γυναίκας”, όπου με ιδιαίτερη εσωτερικότητα προβάλλεται η γυναίκα. Μέσα από αφηρημένες, ελλειπτικές φιγούρες και το παιχνίδι με το γραμμικό σύμπλεγμα του φόντου η γυναικεία φιγούρα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή και ο θεατής  την ανακαλύπτει ερμηνεύοντας τα ποικίλα συναισθήματα της. Η Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ήταν καθοριστική στην επιλογή του τίτλου της έκθεσής της, “Άρωμα γυναίκας”, με τις μικροσκοπικές ευλύγιστες μπαλαρίνες και τα μη πλαστικά γυναικεία σώματα να γιορτάζουν.

Ο Gabriel Grama με μια προσωπική μικρογραφική διάθεση μας χαρίζει ήρεμα και γαλήνια τοπία της χώρας του.  Οι αρχιτεκτονικές του συνθέσεις σαν ένας παραμυθένιος κόσμος αναδεικνύονται με την πλούσια χρωματική αποτύπωση που κερδίζει τον θεατή.  Η συναισθηματική ζεστασιά και η ήρεμη αίσθηση των οικοδομημάτων από την περιοχή των Καρπαθίων είναι το αποτύπωμα των εικόνων του καλλιτέχνη.

Απολαύστε την Έκθεση στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου και μπαρ του Pallas Athena, στην καρδιά της πόλης με θέα στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά.