Με ατομική έκθεση της καταξιωμένης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνια της αυτό το καλοκαίρι η νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery, η οποία στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 20 αιώνα, στην Χώρα της Πάτμου. Η νέα αίθουσα έρχεται να προστεθεί στους άλλους εκθεσιακούς χώρους της Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, τις Σπέτσες, τη Θεσσαλονίκη και βέβαια στο Golden Hall στην Αθήνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία παρουσία της ζωγράφου στις 25 Ιουλίου, ενώ η έκθεση συνεχίζεται έως 9 Αυγούστου 2015.  Με τη λειτουργία του νέου της εκθεσιακού χώρου στο νησί της Αποκάλυψης η Kapopoulos Fine Arts χαιρετίζει την Πάτμο και το κοινό της. 

Πρώην σολίστ της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και καταξιωμένη ζωγράφος η Σοφία Καλογεροπούλου διακατέχεται από έντονη μουσικότητα στην ενασχόληση της με την ζωγραφική. Τα έργα της αναδύουν νότες και μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή.

Στο γνωστό δικό της ύφος που στηρίζεται στην παράδοση, τη μυθολογία, τη μαγεία της Ανατολής και την όπερα, η Σοφία Καλογεροπούλου κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο.

Συνεπιβάτες της σ αυτό το ταξίδι οι φιλότεχνοι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάτμου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα της εμπνευσμένα από χαρακτηριστικά τοπία της χώρας μας, τον  Βόσπορο, τους περιστεριώνες, τις εταίρες και πολλά ακόμα θέματα ζωγραφισμένα μοναδικά από τη Σοφία Καλογεροπούλου που βουτάει στα χρώματα  και προκαλεί τις αισθήσεις μας.

Μια ζωγραφική γνήσια ναΐφ, άδολα λαϊκή, στην οποία η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης έχει τον πρώτο λόγο. Μια ζωγραφική άμεση, απαλλαγμένη από στείρους κανόνες, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μας.

Η Σοφία Καλογεροπούλου με το δικό της τρόπο αγωνιά να περιγράψει αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν: παραδόσεις, φύση, ιστορία. Και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει τελικά να τα διασώσει. Χρησιμοποιώντας το όχημα του χρόνου η Σοφία Καλογεροπούλου μας οδηγεί από το χθες, στο σήμερα και το αύριο, ανοίγοντας νέους δρόμους, τόσο στην τέχνη όσο και στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας μας.

Ατομικές εκθέσεις

2014 Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα,  

2012 «Χίλιες και Μια νύχτες» Kapopoulos FineArts, Αθήνα

2011 «Μυθολογίες και Τοπία» Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος

2008 και 2006 ”Μυθολογείν” /Γκαλερί Ζουμπουλάκη/Αθήνα

2005C.K. ArtGallery Λευκωσία/ Κύπρος 

2004 Φουαγιέ της Νέας Όπερας /Τελ Αβίβ Ισραήλ/ Γκαλερί Gina