Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη.

Η έκθεση, που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου,

πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σεμιναρίου του Πλάτωνα Ριβέλλη «Φωτογραφική Κριτική» (8-9 Ιουνίου 2013)

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Σεμινάρια φωτογραφικής κριτικής», με εισηγητή τον γνωστό φωτογράφο, δάσκαλο και θεωρητικό τής φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη.

Το τέταρτο σεμινάριο*, το οποίο διαρκεί συνολικά 12 ώρες, θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου κατά το διήμερο  8-9 Ιουνίου 2013 (Σάββατο & Κυριακή, ώρες 11.00-14.00 & 16.00-19.00) και περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλύσεις, προβολές και κριτική. Το σεμινάριο διδάσκεται δωρεάν και οι συμμετέχοντες καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική και σχολιασμό. Το προτεινόμενο, αλλά όχι και αποκλειστικό, θέμα των φωτογραφιών είναι «Η καθημερινότητα του φωτογράφου».Οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν ως αντικείμενο το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους, την πόλη, το περιβάλλον εργασίας και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τον προσωπικό χώρο και την καθημερινή ζωή. Θα είναι, δηλαδή, ένα είδος, οπτικού ημερολογίου, αλλά με πρόθεση δημιουργική και όχι απλώς αναμνηστική.

Για την έκθεση

Παράλληλα με το σεμινάριο πραγματοποιείται,σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, Έκθεση Φωτογραφιών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στις 20:00.

Διάρκεια Έκθεσης

7 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2013

Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 10:00 – 18:00

*Οι εγγραφές για τα σεμινάριο φωτογραφικής κριτικής στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έχουν ολοκληρωθεί.