Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, παρουσιάζουν την έκθεση ΘΟΔΩΡΟΣ, γλύπτης – Στίγματα πορείας – Ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι, κάρβουνο, (1947-1961) στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Στην έκθεση Στίγματα πορείας – Ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι, κάρβουνο, παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 σχέδια του γλύπτη Θόδωρου, που χρονολογούνται από το έτος 1947 έως το 1961.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι τόσο η παρουσίαση των σχεδίων του ως έργων τέχνης όσο η ένταξή τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μαθητείας, ώστε να καταδειχθεί πώς ο Θόδωρος μελέτησε τη γλώσσα του σχεδίου. Από την έκθεση αυτή συναισθανόμαστε πως ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τεχνίτη που δουλεύει συστηματικά πάνω στην κατανόηση και ερμηνεία της γλώσσας του σχεδίου. Δίχως να τον ενδιαφέρει το εικαστικό αποτέλεσμα, επιδιώκει να απαλλαγεί από τα παλαιά κριτήρια της τέχνης που αφορούν την ωραιότητα και την αισθητική, και επιλέγει να παρουσιάσει τα σχέδιά του με τέτοιον τρόπο ώστε ο θεατής να γίνεται μέτοχος ακριβώς αυτής του της μαθητείας και προσωπικής διαδρομής.

Ο γλύπτης Θόδωρος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1931. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της  Αθήνα κατά τα έτη 1952-58. Το διάστημα 1959-1962 συνέχισε τις σπουδές του ως μεταπτυχιακός φοιτητής στην Ecole des Beaux- Arts στο Παρίσι. Το 1972 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο California State University. Το 1980 ορίστηκε καθηγητής στον τομέα της πλαστικής στο τμήμα των Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου παρέμεινε ενεργός έως το 1998. Ορκίστηκε ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ.Π. το 2007  Κατά τη διάρκεια της καριέρας του πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και performances. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.