Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, από το 1966 που ανοίγει τον χώρο στην Κριεζώτου 7, εκτός από τη συστηματική προώθηση της Σύγχρονης Τέχνης –μέσω των εκθέσεων, προβάλλει το έργο των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών μέσα από τις ειδικές της εκδόσεις, χαρακτικά, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες, giclée prints κ.λπ.

Στον χώρο της Πλατείας Κολωνακίου εγκαινιάζεται στις 8 Μαρτίου 2016 η έκθεση «Γκαλερί Ζουμπουλάκη: Ειδικές Εκδόσεις 1966-2016». Θα παρουσιαστούν μεταξοτυπίες καλλιτεχνών όπως των: Ακριθάκη, Ελύτη, Μόραλη, Νικολάου, Κοσμά & Κων/νου Ξενάκη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη, Giorgio De Chirico, Sonia Delaunay, Miró, Pavlos, Niki de Saint Phalle, Takis και νεότερων συνεργατών της γκαλερί, αρκετές συλλεκτικής πλέον αξίας, που φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη και ανατρέχουν στην ιστορία της Γκαλερί, στην πορεία του έργου των ίδιων των καλλιτεχνών αλλά και στην εξέλιξη των τεχνικών αναπαραγωγής έργων τέχνης.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει μια ποικιλία έργων μέσα από τις ενδιαφέρουσες αυτές τεχνικές αναπαραγωγής πρωτότυπων έργων.

Τη βραδιά εγκαινίων θα συνοδεύσει το κρασί Λευκός Κύκνος, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – www.greek-wine-cellars.com  

Φωτό: Ο Γιάννης Τσαρούχης υπογράφει τις μεταξοτυπίες “Ερωτόκριτος” και “Αρετούσα” στη γκαλερί της Κριεζώτου 7, 1980