Η ΔΗΚΕΠΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεση που διοργανώνεται προς τιμήν του σπουδαίου Πάνου Φειδάκη που καταγόταν από το Αίγιο.

Ο ζωγράφος Πάνος Φειδάκης γεννήθηκε στο Αίγιο (1956-2003). Σπούδασε στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Γιώργο Μαυροΐδη, τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά. Η θεματολογία του περιλάμβανε κυρίως πορτραίτα, τοπία, νεκρές φύσεις και συνθέσεις με πουλιά. Τα έργα του ταξίδεψαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον διαγωνισμό του «Αττικό Μετρό ΑΕ» κέρδισε το πρώτο βραβείο και το έργο του κοσμεί από το 2003 το Σταθμό του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα. Ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί όπως: La Hune-Brenner (Παρίσι), Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Αθήνα), Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου (Αίγιο) και συμμετοχή σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο.

Στην αναδρομική αυτή έκθεση, με επιλογή έργων από όλο το φάσμα της δημιουργικής του πορείας, θα περιλαμβάνονται πίνακες που απεικονίζουν τόσο την ανθρωπογεωγραφία όσο και την τοπιογραφία με την οποία ήρθε σε επαφή. Για την περιοχή της Αιγιάλειας έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο υλικό απεικόνισης τόσο των ανθρώπων όσο και των τοπίων της περιοχής μας το οποίο εντυπωσιάζει και συγκινεί.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάνσυ Χαριτωνίδου.