Παράλληλα με την έκθεση «Το Ταξίδι», της εικαστικού Ελένης Πολυχρονάτου, ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις», σε συνεργασία μαζί της, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για γονείς και παιδιά, με τίτλο «Χρώματα και Φόρμες – Σύμβολα και Αξίες».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό την προώθηση της  επικοινωνίας και της συνεργασίας, ανάμεσα σε γονείς και παιδιά μέσα από ένα «Ταξίδι» έκφρασης  και δημιουργίας.

Σε ένα πρόγραμμα Family Art, γονείς και παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις  τους και αναπαριστούν εικόνες και φόρμες, συνθέτουν ιστορίες με χρώματα, σχήματα και σύμβολα, ζωγραφίζουν Mandala, πλάθουν με πηλό και, τέλος, εκφράζουν  και δημιουργούν πάνω σε αξίες όπως ο σεβασμός, η ευθύνη, η γνώση και η φροντίδα, όχι μόνο σε ζητήματα τέχνης αλλά κυρίως σε θέματα ζωής.

Ένα καινούργιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τέχνης  το οποίο  υιοθετεί την άποψη ότι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης είναι απαραίτητη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου ηλικίας και λειτουργεί θαυμάσια όταν είμαστε όλοι μαζί!   

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αντλεί στοιχεία από το πιλοτικό διακρατικό ερευνητικό πρόγραμμα «Επικοινωνία-Τέχνη» που σχεδιάστηκε από το δίκτυο F.A.M. και την UNESCO για τη διερεύνηση νέων οριζόντων στις παιδαγωγικές μεθόδους με στόχο την ειρήνη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στη Deux-Sevres και στη Φλωρεντία (2002-2003).

Φωτό: Μάρω Κουρή