Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, θα υλοποιήσει την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου (11.00-12.30) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 6- 12 ετών στην έκθεση ΛΟΓΟΣ VI: ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Με αφορμή τα αυθεντικά (vintage) τηλεγραφήματα του Μιχάλη Τσιπίδη που δωρήθηκαν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και τις σύγχρονες φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ανάθεσης του ΜΦΘ και παρουσιάζονται στην έκθεση, γονείς και παιδιά θα διερευνήσουμε τη σχέση λόγου και εικόνας επινοώντας ιστορίες και δημιουργώντας τα δικά μας τηλεγραφήματα.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των γονιών τους, θα ανακαλύψουν τα εκθέματα της έκθεσης και θα μάθουν τι ήταν το τηλεγράφημα και το τηλεγραφικό σύστημα.

Στο τέλος του προγράμματος, θα συζητήσουμε για τις αλλαγές στους τρόπους επικοινωνίας, καθώς και για τον τρόπο που η ιστορία της πόλης μας αποτυπώνεται στα τηλεγραφήματα και τις φωτογραφίες της έκθεσης.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονιών / ενήλικων συνοδών.

Συνδιοργάνωση έκθεσης: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Στο πλαίσιο του εκθεσιακού κύκλου του ΜΦΘ «Ματιές στην πόλη»