Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα είναι το εξής:

Για παιδιά 2-4 ετών

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη και ο μουσικοπαιδαγωγός Γιάννης Ψαριώτης, δημιουργούν ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα. Στις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστήρια γνωριμίας στις 10:00 & 11:30. Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες:

ΚΥΚΛΟΣ 3
12, 19, 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου 2019
Σάββατο, 11:00 – 12:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Για παιδιά Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) & Δημοτικού (6 – 12 ετών)

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Τo πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών. Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Πληροφορίες:

Για παιδιά 4 – 5 ετών
ΚΥΚΛΟΣ 2
13, 20 Ιανουαρίου 2019
Κυριακή, 11:00 – 12:00
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40 €        

Για παιδιά 6 – 12 ετών
ΚΥΚΛΟΣ 2
12, 19, 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου 2019
Σάββατο, 12:30 – 14:00
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

Για παιδιά 5 – 7 ετών

Μικροί σκηνοθέτες μεγάλη ταινία
Ζωγραφίζοντας και τραγουδώντας τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία

Παίρνοντας στοιχεία από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, με τη βοήθεια της φωτογραφίας, του photoshop και της ηχογράφησης τα παιδιά θα δημιουργήσουν νέα έργα τέχνης, προκειμένου να φτιάξουν μια ταινία με τη δική τους αισθητική. Η τέχνη και η τεχνολογία θα συνομιλήσουν με τα παιδιά και εκείνα θα αφηγηθούν, θα ζωγραφίσουν και θα ηχογραφήσουν τη δική τους ιστορία. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα παιδιά θα έχουν γνωρίσει έργα γνωστών ζωγράφων, ενώ θα έχουν επίσης δημιουργήσει το δικό τους έργο τέχνης, μια ταινία την οποία θα πάρουν μαζί τους.

Πληροφορίες:
Ομάδα Παραμύθι Από Μακριά
27 Ιανουαρίου, 3, 10, 17, 24 Φεβρουαρίου
Κυριακή 12:00-14:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Χρώματα και συναισθήματα

Τι χρώμα είναι; Ποια είναι τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα; Τι συναίσθημα μου δημιουργεί το κάθε χρώμα; Μέσα από αυτές τις ερωτήσεις τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την χρωματική παλέτα των ζωγράφων, πειραματίζονται ανακαλύπτοντας τα χρώματα και την επίδρασή τους στον ψυχισμό, κάνοντας μίξεις χρωμάτων και δημιουργώντας την δική τους χρωματική παλέτα. Με την Μουσειοπαιδαγωγό Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Πληροφορίες:
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 11:30-13:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 7 – 12 ετών

SUN DAY ART DAY!
13 Ιανουαρίου, Περιστρεφόμενες κατασκευές

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε πολύχρωμα γλυπτά που θα κινούνται; Στο εργαστήριο αυτό θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε με απλά υλικά κατασκευές που θα περιστρέφονται με απλούς μηχανισμούς. Θα συνδυάσουμε χρώματα, σχήματα και υφές και θα παρατηρήσουμε πώς το γλυπτό μας αλλάζει όψη καθώς κινείται. Ένα εργαστήριο που μας εισάγει στον ιδιαίτερο κόσμο της κινητικής τέχνης.
Με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Πληροφορίες:
Κυριακή, 11:00 – 12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Αν διάβαζα.. Ποιητές της Γενιάς του ‘ 30
Ένα θεατρικό εργαστήρι βασισμένο στην συλλογή του Αλέξη Κυριτσόπουλου

Κάθε μάθημα και ένα παραμύθι. Κάθε μάθημα και μια ομάδα που μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού και  το θεατρικό παιχνίδι ενώνεται και δημιουργεί το δικό της εικαστικό κόσμο. Πρώτα θα ακούσουμε το παραμύθι και μετά θα μπούμε μέσα σε αυτό… Με την ηθοποιό Μαρίζα Τσάρη

Πληροφορίες:
27 Ιανουαρίου, Βεγγαλικά
Εμπνευσμένο από την ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου
Κυριακή 17:00-18:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Ανακυκλώνω και δημιουργώ!

Ελάτε να μάθουμε για την ανακύκλωση και τη φιλοσοφία του up-cycling design, καθώς και να σχεδιάσουμε προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες. Με την εικαστικό Κάλλια Πανοπούλου

Πληροφορίες:
Κυριακή 13 Ιανουαρίου Με βάση ένα παραμύθι φτιάχνουμε το δικό μας θέατρο σκιών.
13:00-14:30
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 15€

Για παιδιά 8 – 12 ετών

Με χρώματα και φαντασία

Ένα εργαστήριο σαν  «ταξίδι» που προτείνει μια πολύπλευρη εμπειρία γνωριμίας με τον πλούτο τη εικαστικής έκφρασης. Ελάτε να γνωρίσουμε τους μεγάλους ζωγράφους, την ζωγραφική και τις πολλαπλές τεχνικές της. Με την εικαστικό Έφη Τσουλουχοπούλου

Πληροφορίες:
13 Ιανουαρίου, Μαρκ Σαγκάλ ταξίδι στο όνειρο
Φτιάχνουμε μια ιστορία με τα ονειρικά έργα του Μεγάλου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας την τεχνική του.
20 Ιανουαρίου, Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο
Δουλεύουμε προσωπογραφίες του διάσημου ζωγράφου δημιουργώντας ένα έργο χρησιμοποιώντας κολάζ από αποξηραμένα φρούτα!
Κυριακή 16:00- 17:30
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 15€

Origami
Η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού

Ξεκινώντας από ένα απλό τετράγωνο χαρτί, τα παιδιά κατασκευάζουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και την δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας. Το Οριγκάμι είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη, που έχει πλέον επηρεάσει πολλούς κλάδους σύγχρονων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο σύγχρονες αισθητικές και φιλοσοφικές τάσεις.
Με την ομάδα Άνασσα.

Πληροφορίες:
12 Ιανουαρίου  Παραδοσιακά σχέδια
Μαθαίνουμε βήμα – βήμα τα εντυπωσιακά παραδοσιακά οριγκάμι και τα πασπαλίζουμε με την δική μας δημιουργική φαντασία!
19 Ιανουαρίου  Λουλούδια που δεν μαραίνονται ποτέ!
Διπλώνοντας ξανά και ξανά, θα δημιουργήσουμε έναν πολύχρωμο κήπο από λουλούδια!
26 Ιανουαρίου  Ζωάκια πολλά και χαριτωμένα!
Με χαρτί και πολλή αγάπη, ζωντανεύουμε μια παρέα από ζωάκια!
2 Φεβρουαρίου Σαμουράι / Νίντζα
Φτιάχνουμε τον δικό μας εξοπλισμό για να γίνουμε επαγγελματίες πολεμιστές
Σάββατο, 17:00 – 18:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 45€ /Κόστος μεμονωμένης συνάντησης:15€

Τον εαυτό μου θα γνωρίσω και από την αρχή θα ξεκινήσω!

Αυτό που αρέσει περισσότερο στο παιδί είναι το θέατρο,
με άλλα λόγια η μεταμόρφωση της πραγματικότητας,
όπως αυτή του παραδίδεται από έξω,
σε κάτι που το ίδιο δημιουργεί» (Evreinov, 1927)

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων δραματοθεραπείας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου το παιχνίδι παίρνει μια συμβολική διάσταση και μέσα από τη δημιουργία εικόνων, παιχνίδια φανταστικών ρόλων, και την χρήση των εικαστικών μέσων, δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος όπου το παιδί μπορεί να εκφράσει, να δώσει νέο νόημα και να προσεγγίσει με πιο λειτουργικό τρόπο την πραγματικότητα γύρω του και μέσα του.

Πληροφορίες:
20 Ιανουαρίου, Η προσωπική μου ιστορία σε ένα γεννεόγραμμα
Δημιουργώντας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και του κολάζ, το δικό του προσωπικό γενεαλογικό δέντρο το παιδί, έχει την δυνατότητα να προβάλει μπροστά του τους σημαντικούς άλλους, τις επιρροές τους, τα οικογενειακά μοτίβα και αξίες. Το πρόγραμμα θα κλείσει με το προσωπικό οικόσημο του καθενός με βάση τα στοιχεία που εκτιμά στην οικογένειά του. Με την Msc Λουκία Αποστολίδη, ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια.

Κυριακή 12:30-14:00
Κόστος Μεμονωμένης συμμετοχής: 15€

Για παιδιά 9 – 12 ετών

Φτιάχνω το δικό μου VR κόσμο!

Ένα εργαστήριο δημιουργίας άλλων διαστάσεων! Τα παιδιά εξοικειώνονται με τους εικονικούς κόσμους όχι σαν θεατές αλλά σαν δημιουργοί τους! Ο λευκός καμβάς αποτελεί ιδανικό πεδίο για τα παιδιά ώστε να ξεδιπλώσουν την φαντασία τους, να αξιοποιήσουν πολλά και διαφορετικά εργαλεία, να φτιάξουν οτιδήποτε σε 3D και να προγραμματίσουν ενώ διασκεδάζουν. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή δημιουργούν μέσω Η/Υ τον εικονικό τους κόσμο και στο τέλος με την χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR HMD) περιηγούνται τόσο στη δική τους δημιουργία αλλά και στις δημιουργίες των άλλων ομάδων. Με την ομάδα Alpha Labs.

Πληροφορίες:
Α’ κύκλος: 26 Ιανουαρίου, 2 & 9 Φεβρουαρίου
Σάββατο, 11:00-12:30
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 100€

Προγράμματα για παιδιά και γονείς

Για παιδιά από 5 -12 ετών

 

Οικογενειακές ξεναγήσεις

Μια διαδραστική εμπειρία για γονείς και παιδιά συνεχίζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Με κεντρικό άξονα τις εκθέσεις του ιδρύματος, γονείς και παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε μία διαφορετική ξενάγηση που στόχο έχει την εξασφάλιση ψυχαγωγικού χρόνου για την οικογένεια και την ανάπτυξη των δεσμών της καθώς παίζουν, εξερευνούν και ανταλλάσσουν εμπειρίες. Σχεδ/μός & υλοποίηση προγράμματος: Άννα Πλέσσα

Πληροφορίες:
27 Ιανουαρίου 2018 «Άρωμα γυναίκας: Η γυναικεία μορφή στην Νεοελληνική ζωγραφική»
Κυριακή, 13:00 – 14:00
Κόστος ξενάγησης: 15€ / Ισχύει για μια 4μελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών
13€ / Ισχύει για μια 2μελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών

Ενήλικες

Εργαστήριο Ζωγραφικής 

Β κύκλος
Αφρικανική Τέχνη

Μέσα σε μια πολύχρωμη ατμόσφαιρα, με προβολή πολλών εικόνων από Αφρικανική Τέχνη, θα μιλήσουμε για τη μαγική σημασία της μάσκας, τα τοτέμ, την κατασκευή τους, τις διακοσμήσεις τους σε αντικείμενα με τα μοτίβα και τα έντονα χρώματα τους, τα ποικίλλω υλικά που χρησιμοποιούσαν. Θα δούμε πως επηρεάστηκαν κάποιοι καλλιτέχνες από αυτήν. Θα φτιάξουμε τρισδιάστατες μάσκες, θα διακοσμήσουμε, θα ανακατέψουμε υλικά, θα μελετήσουμε μορφές του Picasso και θα φτιάξουμε τα δικά μας δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα. Με την ζωγράφο Ελένη Δελή.

Πληροφορίες:
16, 23, 30 Ιανουαρίου 6, 13, 20, 27 Φεβρουάριου, 6 Μαρτίου
Τετάρτη 17:30-20:30
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 150€

Ελληνικό Ντιζάιν

Μετά από μια σύντομη και περιεκτική εισαγωγή στο σύγχρονο διεθνές ντιζάιν, θα μελετήσουμε τις τάσεις στο σχεδιασμό του ελληνικού ντιζάιν των τελευταίων δεκαετιών, όπως έχει αναπτυχθεί μέσα από το σχεδιασμό και την παραγωγή τουριστικών αντικειμένων και σουβενίρ, μέσα από τις μουσειακές εμπορικές συλλογές, μέσα από νέους συσχετισμούς εντύπων και media κ.α. Μια  παρουσίαση που διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη σύγχρονη παραγωγή, την αρχιτεκτονική  και την τέχνη. Εισηγήτριες:  Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης & Χάρις Χάρη αρχιτέκτονας/πολεοδόμος.

Πληροφορίες:
11, 18, 25 Ιανουαρίου 1, 8, 15, 22 Φεβρουαρίου 1 Μαρτίου
Παρασκευή 18:00-20:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής 120€

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Εισαγωγή στο ψηφιδωτό. Κατασκευή αντιγράφου αρχαίου ψηφιδωτού έργου με άμεση ψηφοθέτηση σε προσωρινό υπόστρωμα υδρασβέστου (μέθοδος Ραβέννας). Ο δάσκαλος ψηφιδωτού και συντηρητής Νίκος Τόλης, οδηγεί τους μαθητές στην κατασκευή του δικού τους ψηφιδωτού έργου. Με τη σφύρα και τον άκμονα, τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και σήμερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έμπειρα χέρια των επαγγελματιών ψηφοθετών διεθνώς, οι μαθητές, αφού διαλέξουν σχέδια από αρχαία ψηφιδωτά, μεταμορφώνουν τα μάρμαρα σε ψηφίδες, και μυούνται στην ψηφιδωτή τέχνη, βήμα προς βήμα, περνώντας από όλα τα στάδια κατασκευής και ολοκληρώνοντας την εκμάθηση με την τοποθέτηση του έργου τους στο τελικό του πλαίσιο.

Η μαγεία της ψηφιδωτής τέχνης ξεδιπλώνεται σε 10 τρίωρα μαθήματα. Το δεύτερο μάθημα, της κοπής των ψηφίδων, πραγματοποιείται στο χώρο του εργαστηρίου   (σχολής) ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνει επίσκεψη και σχολιασμός ενός  αρχαίου ψηφιδωτού δαπέδου  και προβολή με θέμα τη διαχρονική εξέλιξη του ψηφιδωτού.

Ο Νίκος Τόλης είναι ιδρυτής της σχολής –εργαστηρίου «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις»  και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφοθετών ΑΙΜC –Associazione Internazionale Mosaicisti Contemporanei, Ravenna, Italy.

Πληροφορίες:
14, 21, 28 Ιανουαρίου, 4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου, 18 Μαρτίου, 1, 8 Απριλίου
Δευτέρα 18:00-21:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 180€
(Απαραίτητα εργαλεία από μαθητές: ειδικό μελάνι αποτύπωσης, τανάλια, σπάτουλα, λαβίδα, σουβλί, πινέλο)

Οι κόρες της Πανδώρας
Βραδιά αφήγησης με την Σάσα Βουλγαρη για ενήλικο κοινό και νέους από 15 χρονών.

Παραμύθια και ιστορίες από την Ελλάδα και τα βάθη της Ανατολής…στα πλαίσια τη περιοδικής έκθεσης «Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική» Πανδώρα ήταν η πρώτη γυναίκα. Αυτή έφερε όλα τα δεινά στους ανθρώπους σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο. Αθώα, ένοχη ή συνένοχη. Αφελής ή πανούργα; Άβουλη, πλανεύτρα ή δολοπλόκος; Γυναικεία τερτίπια ή αντρικές συκοφαντίες; Ένας πανάρχαιος διάλογος, με άντρες και γυναίκες στην αντίπερα όχθη… Υπάρχουν απαντήσεις; Πανάρχαιοι μύθοι και λαϊκές ιστορίες, προσπαθούν να ρίξουν φως σ’ αυτά τα ερωτήματα εναλλάσσοντας το κλίμα από απόλυτα περιπαικτικό σε σπαρταριστά ερωτικό και φτάνοντας, από την πιο βαθειά αγωνία στην πιο ανάλαφρη χαλάρωση. Γιατί… στα παραδοσιακά παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν τους πρίγκιπες, αλλά κι αυτές που διεκδικούν δυναμικά και… με τρόπους γυναικείους! Χίλιες και Μία Ιστορίες με Γυναικείες Μορφές!

Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη
Μουσική συνοδεία: Έφη Πολίτη (Φλάουτο, Φλογέρες, Ούτι)

Πληροφορίες:
Σάββατο 20:00-22:00
19 Ιανουαρίου
Κόστος συμμετοχής: 12€

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι μόνο ψυχαγωγικός, καθώς επιτελεί ταυτόχρονα μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο. Ως βασικός στόχος της δικής μας χορωδίας τίθεται η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία τού Ιδρύματος Θεοχαράκη,  που λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά,  απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών. Πραγματοποιούνται 2 – 3 συναυλίες το χρόνο στο αμφιθέατρό μας, σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Πιάνο: Μιχάλης Χανός
Φωνητική προετοιμασία: Νίνα Καλούτσα
Διδασκαλία – Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού

Πληροφορίες:
Κάθε Σάββατο από 6 Οκτωβρίου 2018 έως 29 Ιουνίου 2019 (εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 27/10, 10/11, 17/11, 22/12, 29/12/2018 & 5/01, 9/3, 23/3, 27/04/2018). Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ώρα: 10:00 – 12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα

Ειδική έκπτωση 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και 20% ΣΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων (εκτός παιδικών παραστάσεων & ΑΡΚΚΙ ).

Ειδική έκπτωση για τους Φίλους & Συνδρομητές του Ιδρύματος 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και στα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για 1 μέλος ή 1 παιδί / μέλος με την επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο (εκτός παιδικών παραστάσεων & ΑΡΚΚΙ).

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: [email protected] ή με fax: 210-3611647, καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Πρωτότυπες παιδικές γιορτές με αστυνομικό σενάριο στο Ίδρυμα  Β. & Μ. Θεοχαράκη

Προσφέρετε στο παιδί σας και τους φίλους του μία ξεχωριστή εμπειρία επιλέγοντας ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία του. Μέσα από τις δράσεις κάθε ιστορίας και με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών και εμψυχωτών τα παιδιά ζουν τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και της δημιουργίας, ανακαλύπτοντας, παράλληλα, τους χώρους του Ιδρύματος.

Για παιδιά 5-7 ετών
Οι ξεκούρδιστες χορδές
Για παιδιά 6-8 ετών
Ένα μυστήριο με ουρά
Για παιδιά 7-11 ετών
Ο αόρατος πίνακας
Το φάντασμα της όπερας
Για παιδιά 8-13 ετών
Ο ξεχασμένος κώδικας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Περιοδικές Εκθέσεις
– Κώστας Βαρώτσος
– Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική
– Τα Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου
Προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις
– Προσαρμοσμένες ξεναγήσεις για όλες τις σχολικές ηλικίες
– Αφηγήσεις με τη Σάσα Βούλγαρη ανάμεσα σε έργα τέχνης

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ζωγραφήγηση με τη Λήδα – Για παιδιά 5–12 ετών
Διαλειμματάκι στην τέχνη «Ο εικαστικός   κόσμος του Κωνσταντίνος Βολανάκη» – Για παιδιά νηπιαγωγείου
Διάλειμμα στην τέχνη «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Κ. Π. Καβάφη» – Για παιδιά 6 – 12 ετών
Συμμετοχική όπερα – Το Ελιξίριο του Έρωτα – Για παιδιά 8-15 ετών
Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate) – Για παιδιά 9-18 ετών
Τα χρώματα της φωνής – Για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου
Ο Ρυθμός είναι παντού – Για μαθητές Α – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου
Από την Αθήνα του Όθωνα στην Αθήνα του σήμερα: ένα διαδραστικό ταξίδι στον χρόνο – Για μαθητές Α – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου

Θεατρικές παραστάσεις

Το τυρί – Για παιδιά 4-6 & 7-12 ετών
Συνέβη σε μια βίδα – Για παιδιά 4–7 ετών
Όλη η γη ένα ταξίδι – Για παιδιά 4-8 ετών
Η Αλίκη συναντά την χώρα των θαυμάτων – Για παιδιά από 5 ετών
«Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες» Ένα μάθημα ιστορίας διαφορετικό – Για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης – Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση – Για παιδιά 4–8 ετών
Ήταν ένα πειρατικό καράβι – Αποκριάτικη διαδραστική παράσταση – Για παιδιά 3–6 ετών