Ένας νέος, μοντέρνος χώρος που συνδυάζει τη μουσική με τις νέες τεχνολογίες, δημιουργήθηκε μόλις στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Στο MusiX Lab το κοινό, ήδη από τις μικρές ηλικίες των 5-6 χρονών έως και τους ενήλικες, θα μαθαίνει, θα πειραματίζεται και θα δημιουργεί μουσική μέσα από διαδραστικά, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το MusiX Lab ξεκινά πιλοτικά τη δράση του, προσφέροντας δύο προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μεγαλύτερα παιδιά, 8-12 χρονών.

Ανακαλύψτε απίθανες εφαρμογές Virtual, Augmented & Mixed realities στη μουσική και στις τέχνες!

Για παιδιά 8-12 ετών

Σάββατο 2 & 16 Μαρτίου, στις 15:00 και στις 17:00

Τα παιδιά δημιουργούν το μέλλον και στη Μουσική, με τη βοήθεια των εκθετικών τεχνολογιών (exponential technologies). Τα Alpha labs, τα πρώτα εργαστήρια εκθετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα, σχεδίασαν ένα ειδικό πρόγραμμα με θέμα τη μουσική που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.

Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν νέα εργαλεία δημιουργίας και εφευρετικότητας μέσα από 4 εκπληκτικές δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν Εικονική, Επαυξημένη και Μικτή Πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μεταφέρονται εικονικά στη σκηνή μιας παράστασης μπαλέτου, ζωγραφίζουν τη μουσική που ακούν σε 3D περιβάλλον και εξερευνούν την Επαυξημένη Πραγματικότητα μαθαίνοντας τα μουσικά όργανα, αλλιώς! Τέλος, παίρνουν την αναμνηστική τους φωτογραφία μπροστά από όποιο Μουσικό Μέγαρο του κόσμου επιλέξουν, σαν να ήταν μόλις εκεί!

Το εργαστήρι επαναλαμβάνεται τα δυο Σάββατα του Μαρτίου.

Σχεδιασμός και υλοποίηση Alpha labs / Create the Future

Πληροφορίες:
Διάρκεια: 90 λεπτά

Αριθμός συμμετεχόντων: 32 παιδιά
Χώρος:MUSIX Lab (στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
Τιμή εισιτηρίου: € 12
Έναρξη προπώλησης: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 | www.ticketservices.gr

Ro-μπόμπιρες στο MusiX Lab!

Παιδιά 5-6 χρονών (παιδιά νηπιαγωγείου)

Κυριακή 17 Μαρτίου, 7 & 14 Απριλίου, στις 11:00 και στις 12:00

Μία νέα, πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά νηπιαγωγείου ανακοινώνουν ο STEM Education και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου (5-6 χρονών) που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό (first coding) και τη Ρομποτική, μέσα από ήχους και μουσική.

Η εκπαίδευση STEΑM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) αποτελεί έναν πρωτοπόρο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων που έχουν να κάνουν με την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη λογική του προγραμματισμού, τη συνεργασία και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης συνδυάζοντας αρχές από τις επιστήμες, τη μηχανική, τα μαθηματικά αλλά και τις τέχνες.

O Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου χρησιμοποιώντας ως εκπαιδευτικό υλικό το κιτ Kids First Coding & Robotics. Με την παρακολούθηση του προγράμματος, τα παιδιά από την προσχολική ηλικία θα κατανοήσουν τη βασική λογική του προγραμματισμού.

Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα γύρω από τις επιστήμες και τις τέχνες.

Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία-πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας.

Τα παιδιά μέσα από την εμπλοκή τους σε αυτά τα σενάρια ξεκινούν να αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογική σκέψη, βασικές γνώσεις προγραμματισμού, καινοτόμο τρόπο σκέψης, συνεργατικό πνεύμα και εσωτερικά κίνητρα μάθησης.

Ας προγραμματίσουμε λοιπόν!

Το εργαστήρι επαναλαμβάνεται τις Κυριακές του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σχεδιασμός και υλοποίηση STEM Education

Πληροφορίες:
Διάρκεια: 55 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
Χώρος: MUSIX Lab
Τιμή εισιτηρίου: € 12
Έναρξη προπώλησης: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 | www.ticketservices.gr