Στο πλαίσιο της 33ης Έκθεσης Βιβλίου στο Ζάππειο οι εκδόσεις Ωκεανίδα θα φιλοξενήσουν στο 

περίπτερό τους δυο συγγραφείς για να τους γνωρίσουν οι αναγνώστες τους και να τους υπογράψουν τα τελευταία τους βιβλία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο περίπτερο της «Ωκεανίδας» (92-94) θα βρίσκεται η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο κουρσάρος της καρδιάς μου», Φανή Πανταζή, ενώ την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Επιτέλους παντρεύομαι…», Κατερίνα Γκούνα.

Λίγα λόγια για τα βιβλία και τις συγγραφείς

Ο κουρσάρος της καρδιάς μου

Η πραγματική ιστορία μιας Συριανής καλλονής που βρέθηκε από τα αρχοντικά της Ερμούπολης στο χαρέμι του πασά. Ο άντρας της όμως, που  είναι καπετάνιος, οργανώνει μια μυθιστορηματική απόδραση και, τελικά, η οικογένεια καταφεύγει στην Αλεξάνδρεια, όπου η ιστορία συνεχίζεται με τις περιπέτειες της δεύτερης γενιάς.

Φανή Πανταζή

Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες κι ασχολήθηκε ένα διάστημα με τη διαφήμιση. Κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Αυτό είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Το πρώτο, Το κυνήγι της αλεπούς, κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα».

Επιτέλους παντρεύομαι

Η Τζένη είναι όμορφη, έξυπνη, καλλιεργημένη, εύπορη, αλλά ανύπαντρη στα τριάντα τρία της…

Γι’ αυτό σας λέω. Μη σκάτε αν δεν σας κάτσει ένας άντρας. Μη σκοτίζεστε αν σας παρατήσει η αγαπημένη σας. Έτσι είναι ο Έρωτας! Παλαβό πράγμα μερι­κές φορές. Σκέτος υδράργυρος. Εκεί που προσπαθείς να τον πιάσεις και λες: «Να, εδώ είναι, τον έχω κλεισμέ­νο στη χούφτα μου», τον βλέπεις ξαφνικά μακριά. Κι ούτε κατάλαβες πώς σου ξεγλίστρησε.

Παλαβό πράγμα ο Έρωτας. Εκεί που λες: «Πάει εγώ, τέρμα, για μένα δεν υπάρχει τίποτε πια», έρχεται και σε σηκώνει σαν ανεμοστρόβιλος και σου βάζει φτερά για να πετάς στον ουρανό.

Παλαβό πράγμα ο Έρωτας και υπέροχο συνάμα. Κι αν καμιά φορά αργεί, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Τις περισσότερες φορές είναι μακρύ το μονοπάτι της αγάπης. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα σας βρει όπου και να ’σαστε.
Κατερίνα Γκούμα

Η Κατερίνα Γκούμα γεννήθηκε στην Κατερίνη, όπου και έζησε μέχρι που τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σαν καθηγήτρια Αγγλικών και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε ΤΕΙ, γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, καθώς επίσης σε ελληνικά σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Το μυθιστόρημα  Επιτέλους, παντρεύομαι… είναι το πρώτο της βιβλίο.