Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στο βιβλιοπωλείο Libro, όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Κ. με τίτλο «Lalaland»…

… την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 19:30.

Εκείνη την ημέρα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του κρατιδίου «Lalaland». Η Μαριέττα Φαφούτη (επίτιμη Δήμαρχος και καλλιτέχνις του ελαφρού) θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Lalaland. Η Λυδία Παπαϊωάννου (Τύπου Εκπρόσωπος και δημοσιογράφος) θα διαβάσει το καταστατικό ίδρυσης και θα αυτοσχεδιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις. Η Στέλλα Κάσδαγλη (Πρώτη Κυρία και συγγραφέας) θα θέσει ερωτήματα σχετικά με τη δημιουργία, τη χρησιμότητα, τη χλωρίδα και το γεωγραφικό πλάτος του κρατιδίου Lalaland.

Η Αλεξάνδρα Κ* (Υπεύθυνη Αντιηλιακής Προστασίας και συγγραφέας της Lalaland) θα προσπαθήσει να απαντήσει στα παραπάνω χωρίς σαρδάμ και να θέσει τις αρχές του Λαλαλαντισμού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Λου κι ο Τομά είναι δεκαεννέα. Δεν θέλουν να σώσουν τον κόσμο. Δεν θέλουν να σώσουν τη χώρα. Θέλουν μόνο να ερωτευτούν. Φέτος το καλοκαίρι η Λου και ο Τομά αποφασίζουν να μη σώσουν τον κόσμο. Αλλά ούτε και τον εαυτό τους. Ενώ η χώρα πίσω τους βουλιάζει, ανεβαίνουν σ’ ένα νησί που πλέει μόνο του στο Αιγαίο και αρχίζουν να μπερδεύονται γλυκά με άλλους δραπέτες: Τον Μίστερ Μυστήριο, που θα εξελιχθεί στον Μεγάλο Αδιέξοδο Έρωτα του Λου. Τη Φρειδερίκη, την πιο επικριτική γάτα της Μεσογείου. Τον Πάνο Ψυ, τον άνθρωπο με την πιο βαρετή ζωή του ανατολικού ημισφαιρίου. Τη Μίλβα, την πιο χιπ 70άρα του κόσμου. Τη φονική Σύνθια, τον πιο γλυκό άνθρωπο που καταζήτησε ποτέ η αστυνομία. Κι ένα ολόκληρο σμήνος μαγικών πλασμάτων ακόμη που θα έπρεπε να είναι ήδη φυλακή για υπερβολική αναισθησία, απαγορευτική ομορφιά και ανεπίτρεπτη καλοσύνη, αλλά που βρήκαν γρήγορα καταφύγιο στο νησί όπου όλα επιτρέπονται. Όσο το καλοκαίρι προχωρά, η Λου και ο Τομά βρίσκονται μπλεγμένοι με ανθρώπους και καταστάσεις που ποτέ δεν είχαν φανταστεί πως υπήρχαν εκεί έξω. Κι όσο πολύ μπλέκονται, τόσο απομακρύνονται από τον δεκαεννιάχρονο εαυτό τους. Κινδυνεύουν, ερωτεύονται, γκρινιάζουν, απελπίζονται, μαλώνουν, γελάνε δυνατά και υποφέρουν ό,τι χρειάζεται να περάσει κανείς για να γίνει “μεγάλος”: Ωραίες Μικρές Ιστορίες. Τι θα μείνει στο τέλος; Η Λου και ο Τομά. Αλλιώς και αλλού.