Οι εκδόσεις Πατάκη έχουν προγραμματίσει για τον Οκτώβριο εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας …

με παρουσιάσεις βιβλίων των εκδόσεων και συζητήσεις – συναντήσεις με τους συγγραφείς τους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής: 

Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής

Οι παιδαγωγοί και εμψυχωτές
Γιώργος Περπινιάς, Μάρα Κελίδη, Αλέκα Βαρβαρέσου και Δικαίος Χατζηπλής

μαζί με την Ελένη Δικαίου, συγγραφέα του βιβλίου «Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής» σας περιμένουν σε μια φαντασμαγορική πρώτη εκδήλωση στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι
Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Ακαδημίας 65, Αθήνα,
τηλ.: 210.38.11.850

Public και Εκδόσεις Πατάκη:

Ελάτε κάθε Σάββατο του Οκτωβρίου, στις 12:45
το μεσημέρι στο Public Συντάγματος, να παίξουμε μαζί με παιδαγωγούς-εμψυχωτές και συγχρόνως να μάθουμε μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων βασισμένων σε πολλά από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

2/10/10  Μια βαλίτσα… για το περιβάλλον!
Ενημέρωση γύρω από θέματα περιβάλλοντος με μια βαλίτσα γεμάτη ήχους, εικόνες, πληροφορίες, ερωτήσεις, ζώα υπό εξαφάνιση και δραστηριότητες «εκπλήξεις»! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε βιβλία για το περιβάλλον. Σχεδιασμός-επιμέλεια προγράμματος: Μαριάνα Δημητρίου

Το Μουσείο Συναισθηµάτων Παιδικής Ηλικίας επιλέγει και παρουσιάζει παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη µε θέµατα που σχετίζονται µε τα εκθέµατά του.

Οι µικροί και µεγάλοι επισκέπτες θα µπορούν να παίξουνστην έκθεση του µουσείου και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την παρουσίαση.

2/10/10 Θα σ’ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει της Debi Gliori

Είσοδος στο μουσείο 4 ευρώ

Μουσείο συναισθημάτων: Καρατζά 7 & Τσάµη Καρατάσου, Φιλοπάππου, τηλ.: 210 9218329, http://www.mce.gr/

Το κρυµµένο νερό στο ίδρυμα Ευγενίδου

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Γη, τον πλανήτη του νερού, έπεσε µεγάλη ξηρασία. Οι πέτρες, τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι –όλα– ήταν στεγνά και διψασµένα. Κι ο αέρας, θερµός σαν ανάσα δράκου, δεν παρηγορούσε.

Μια φορά κι έναν καιρό, σαν πάντα, σαν τώρα, δεν υπήρχε νερό, ήτανε κρυµµένο, φοβισµένο, κακιωµένο.

Όµως κατάφεραν να το βγάλουν στο φως το παιδί και το φίδι – ήρωες ταπεινοί και µαζί παντοδύναµοι, γιατί ήταν αθώοι (τόσο που να µερώσουν τις νεράιδες), γιατί ήταν γενναιόδωροι (τόσο που ν’ αψηφήσουνε το θάνατο), γιατί, παρότι ανόµοιοι, ήτανε φιλιωµένοι.

Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραµυθιών Λίλη Λαµπρέλλη παρουσιάζει το βιβλίο της Το κρυµµένο νερό και αφηγείται ένα λαϊκό παραµύθι από το CD της µε αφηγήσεις Θα πούµε ψέµατα, θα πούµε την αλήθεια.

Στη συνέχεια τα παιδιά µέσα από παιχνίδι και αυτοσχεδιασµούς, µε τη βοήθεια εµψυχωτή-παιδαγωγού, θα παίξουν παιχνίδια νερού, και θα µάθουν για τη διαχείρισή του.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 6:30 το απόγευµα, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύµατος Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, (είσοδος από οδο Πεντέλης 11).

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Για τη δήλωση συµµετοχής, η οποία είναι απαραίτητη,

επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210.94.69.631 και 632, Δευτέρα ως Πέµπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

Τα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου στο φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

Μαζί με την ομάδα τέχνης «Πάροδος» σας προσκαλούμε να πετάξετε με τα φτερά της φαντασίας στον κόσμο των παραμυθιών.

Το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλ.: 210.38.11.740), στις 12:00 το μεσημέρι, ήρωες βγαλμένοι μέσα από τα βιβλία περιμένουν να αφηγηθούν σε μικρούς και μεγάλους τις περιπέτειές τους.

Μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το παιχνίδι μια διαφορετική ιστορία ζωντανεύει κάθε φορά και ένα μικρό ταξίδι ξεκινά!

Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της δράσης έχουν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της Παρόδου Αλεξάνδρα Αργύρη και Έλσα Τσιαδή. (είσοδος ελεύθερη)

09 Οκτωβρίου 2010
Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

13 Νοεμβρίου 2010
Ο βάτραχος, η γάτα και το φίδι της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

11 Δεκεμβρίου 2010
Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι! του Φίλιππου Μανδηλαρά

Τα ερχόμενα παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου:
12/2/11, 12/3/11, 09/4/11, 14/5/11 

Πρόσκληση… Στο Κάστρο της Σουμουτού!

Η συγγραφέας και εικονογράφος Βάσω Ψαράκη προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες της να ανακαλύψουν τα μικρά και μεγάλα μυστικά των μαγισσών σε μια συνάντηση γεμάτη εικαστικά παιχνίδια εμπνευσμένα από τις συναρπαστικές περιπέτειες της πασίγνωστης μάγισσας Σουμουτού.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, στις 12:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής
(Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, Χαλάνδρι, τηλ.: 210.68.90.321)