Συγκεκριμένα το μήνα Οκτώβριο θα παρουσιαστούν:

ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, Χριστίνα Ρούσσου

– Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
Καφέ Το Μπλε Ελάφι (Παύλου Μελά 42), Κοζάνη

Τη συγγραφέα θα προλογίσει η φιλόλογος Αναστασία Μόσχου.

Η Χριστίνα Ρούσσου θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα.

– Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
Καφέ «Οδός Ονείρων» (Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 67), Φλώρινα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ιωάννα Λέκκα και η Ευγενία Δανιηλίδου.

Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

«Τι κάνουμε για τα πρωτάκια;»

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Ενημερωτική ημερίδα για δασκάλους και γονείς με αφορμή το βιβλίο “Τι κάνουν τα πρωτάκια; της Αντιόπης Φραντζή”

Η Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και διευθύντρια δημοτικού σχολείου και συγγραφέας εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά, θα συζητήσει με τους δασκάλους και τους γονείς για το πώς τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο μπορούν να συμβάλουν στην καλή προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο και την κοινωνική τους ανάπτυξη, καλλιεργώντας την αυτογνωσία, την αποδοχή, τον ενθουσιασμό, το κουράγιο, την ψυχραιμία, την πρωτοβουλία.

Στην ημερίδα, η οποία θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, στόχος είναι να αναζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του βιβλίου, με βάση καθημερινές αλλά σημαντικές δυσκολίες των παιδιών στην πρώτη τάξη. Να διαμορφωθούν προτάσεις για προγράμματα συναισθηματικής αγωγής και παραδείγματα ανάληψης πρωτοβουλιών από τα ίδια τα παιδιά καθώς και για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής, φιλικής συμμετοχικής σχολικής κουλτούρας.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Τι κάνουν τα πρωτάκια; (λιανική τιμή: 7,70 €), από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

«Η μυστηριακή γοητεία της Κηφισιάς»

Έκθεση φωτογραφίας της Όλγας Γεωργιάδου

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, στις 8 το βράδυ,
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Μέσα από την ιστορία που αποπνέει κάθε φωτογραφία, η φωτογράφος Όλγα Γεωργιάδου
και ο συγγραφέας Αντώνης Γκόλτσος θα σας ξεναγήσουν στη μυστηριακή κηφισιώτικη γοητεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου 2017.

ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ
Μαίρη Κόντζογλου

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στις 7:30 μ.μ.,
Κέντρο Λόγου και Τέχνης (Παλαιών Πολεμιστών 44 & Καλαντζάκου, Αγία Βαρβάρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Αθανασία Αμπατζή, δικηγόρος, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Σοφία Γασπαρινάτου.

Η Μαίρη Κόντζογλου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
Δημοτική Βιβλιοθήκη Γερακίου Λακωνίας.

Η Μαίρη Κόντζογλου εμπνέεται από την ιστορία των Μαγεμένων, των «Καρυάτιδων της Θεσσαλονίκης», και στήνει με τη γνωστή της αφηγηματική μαεστρία ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα πάθη, τους έρωτες, τις κλεμμένες αρχαιότητες και τους αγώνες της πόλης που πίστευε σε τρεις θεούς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΦΛΥΑΡΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι,
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια πριγκίπισσα. Που μιλούσε συνεχώς. Μιλούσε πολύ και ασταμάτητα. Γλώσσα δεν έβαζε μέσα της, που λένε. Η συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου θα μας… συστήσει τη φλύαρη πριγκίπισσα. Μέσα από την αφήγηση αλλά και με πολύ παιχνίδι θα αναζητήσουμε παρέα τη… χρυσή τομή ανάμεσα στη φλυαρία και τη σιωπή.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 4 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ; και ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
Ευγένιος Τριβιζάς

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι,
PUBLIC Περιστερίου (Εθν. Αντιστάσεως 27).

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις: Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη. Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια!

Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ – ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
Λίνα Σωτηροπούλου

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι,
Παιδικό τμήμα του Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ο Πίκο και η Λόλα είναι δυο φίλοι κολλητοί, πάρτι ετοιμάζουν, κανονίζουν εκδρομή, όνειρα κάνουν συνεχώς, περνάνε ωραία. Γι’ αυτό ελάτε και εσείς μαζί παρέα και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα χαμόγελο και την καλή τη διάθεσή σας.

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα είναι εκεί, για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε σχέδια μαζί τους!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΦΟΥΣΚΟΧΩΡΙ
Εύα Ιεροπούλου

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 6 μ.μ.,
Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη).

Παρέα με τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου τα παιδιά θα επισκεφτούν το Φουσκοχώρι, ένα χωριουδάκι με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι.

Ένα μέρος όπου η ζωή είναι όμορφη, απλή και γεμάτη… φούσκες! Εκεί θα μάθουν όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το βιβλίο, αλλά και για τη μουσική έμπνευση που ντύνει τις ιστορίες με τον πιο ιδανικό τρόπο. Και φυσικά θα φτιάξουν πολλές μεγάλες φούσκες που θα τους μεταφέρουν σε μακρινούς κόσμους, εκείνους των παραμυθιών!

Για παιδιά από 5 έως 9 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 454050
ή στο e-mail: [email protected]

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ
Ιουλία Κωστοπούλου

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι,
Public Πάτρας (Ερμού 55).

Ο γκρίζος αφρικανός παπαγάλος είναι σπουδαίος ταξιδευτής. Έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο πάνω στο πειρατικό πλοίο. Το μεγάλο του όνειρο όμως, να γίνει πειρατής, μένει απραγματοποίητο. Παπαγάλος σε πειρατικό πλοίο και να μην είναι πειρατής; Βοήθεια θα αναζητήσει ο παπαγάλος μας λοιπόν από τα πτηνά που βρίσκει στα ταξίδια του.

Ελάτε να ακολουθήσουμε τον παπαγάλο στις περιπέτειές του και να συναντήσουμε εξωτικά πτηνά, κοχύλια κλειστά και μια όμορφη πειρατίνα με λαμπερά μαλλιά!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 5 ετών

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ
Υπόθεση «Ρουά Ματ»

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι,
PUBLIC Κατερίνης (Ανδρούτσου & Ερμού 5).

Με αφορμή τη σειρά «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» της Ουλρίκε Ράιλανς

Έπειτα από πολλά χρόνια, το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι φιλοξενείται και πάλι στο σχολείο της Πένι Πέπερ. Η νεαρή και επίδοξη ντετέκτιβ έρχεται όμως αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός.

Το χρυσό τρόπαιο του πρωταθλήματος εξαφανίζεται μπροστά από τα μάτια ανυποψίαστων παικτών και θεατών. Τι έχει συμβεί; Είναι μια συνηθισμένη κλοπή ή κρύβονται περισσότερα πίσω από το ύποπτο αυτό περιστατικό;

Η Πένι θα ξεκινήσει την έρευνα, με την απαραίτητη βοήθειά σας, προσπαθώντας να βρει τον ένοχο
και να αποκαταστήσει τη φήμη του σχολείου της. Ο εγκέφαλος πίσω από την κλοπή αφήνει περίεργα σημειώματα προκαλώντας την Πένι και την ομάδα έρευνάς της σε έναν διαγωνισμό ευφυΐας με αντίστροφη μέτρηση! Θα τα καταφέρετε να βοηθήσετε την Πένι στο δύσκολο έργο της;

Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυστηρίου της ομάδας Gamecraft με την Πένι Πέπερ και την απίθανη ντετεκτιβοσυμμορία της!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΡΟΖΑ, Η ΩΡΑΙΑ ΘΥΜΩΜΕΝΗ
Κώστας Μάγος

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι,
PUBLIC Λάρισας (Κούμα 6).

Η Ρόζα είναι 10 χρονών και πηγαίνει στην τετάρτη τάξη. Αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο, όμως τα αγόρια δεν τη βάζουν στις ομάδες τους. Η Ρόζα θυμώνει και αναλαμβάνει δράση. «Δεν υπάρχουν αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια» λέει στις φίλες και στους φίλους της, στους γονείς και στους δασκάλους της, «και θα σας το αποδείξω…». Πώς, όμως, θα το καταφέρει;

Μαζί με τον συγγραφέα Κώστα Μάγο θα μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα της Ρόζας,
θα μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας παιχνίδια και θα στείλουμε το μήνυμα ότι «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να παίζουν όλα τα παιχνίδια»!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για παιδιά από 8 ετών