Αναλυτικά το πρόγραμμα:

> Το βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ (Σταύρος Περγάμαλης) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, στις 7:30 μ.μ.,
στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαρώνδα 14, έναντι πυροσβεστικής), στη Χαλκίδα.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του μυθιστόρημα, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Κατερίνα Ιερεμία και η Ελένη Βλάχου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου.

> Ο Σύλλογος ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, το βιβλιοπωλείο ΚΥΚΛΟΣ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Μιχάλη Γκανά την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς, στην Πρέβεζα.

Τον Μιχάλη Γκανά και το έργο του θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι Μάρη Αράπη και Μαρία Τερζή.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο Κοσμάς Μαρκής και ο Σπύρος Μπρίκος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

> O ΙΑΝΟS και οιεκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Τίνα Μανδηλαρά και Εριφύλη Μαρωνίτη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

> Τα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, το βιβλιοπωλείο ΚΛΟΥ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μεγ. Αλεξάνδρου 6), στη Λάρισα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ψυχολόγος Ιωάννα Τσέντζου-Τσιριμώνα.
Συντονίζει η δασκάλα Ευαγγελία Καφφέ-Λιόκου.

> Το βιβλιοπωλείο ΣΠΟΡΟΣ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Γ. Δροσίνη 7), στην Κηφισιά.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του μυθιστόρημα, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

> Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη Πανσέληνου ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη).

Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας συνομιλεί με τον Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αντώνη Κωτίδη.

> Το βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε βιωματικό εργαστήρι
με την ψυχολόγο και συγγραφέα Καλλιόπη Εμμανουηλίδου με αφορμή το νέο της βιβλίο ΞΑΝΑΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κανάρη 5, Κατερίνη).

Πώς ξεπερνιούνται οι αντιξοότητες της ζωής;
Πώς μπορώ να είμαι ψυχολογικά έτοιμος, χωρίς να ζω μέσα στο άγχος;
Τι μπορώ να κάνω, για να καλλιεργήσω την ψυχική μου ανθεκτικότητα;
Σε αυτό το εργαστήρι ακολουθούμε τη φιλοσοφία του βιβλίου και κάνουμε ένα ταξίδι στην πραγματικότητα, μαθαίνοντας πώς να αντιμετωπίζουμε ώριμα, φιλοσοφημένα και ρεαλιστικά τις κρίσεις στη ζωή μας (πένθος, χωρισμούς, ανεργία, ασθένειες κτλ.), έτσι ώστε να αφήσουμε ακόμα και αυτές τις εμπειρίες να μας μετεξελίξουν σε θετικές κατευθύνσεις.

> Το βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίουΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Μιχάλη Γκανά την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τη διασκευή της Οδύσσειας, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

> Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ το Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο παιδικό τμήμα του Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ο Σουζ Άνετα, διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών, και η γυναίκα του Ντοφλ Παντ, περιμένουν με λαχτάρα τη Σαγιόν, το πρώτο τους παιδί!
Τι θα συμβεί όμως στη ζωή του ζευγαριού, όταν συνειδητοποιήσουν ότι το πανέμορφο μωρό τους έχει στα πόδια του δυο μακρουλά, παχουλά και παράξενα δάχτυλα;
Πώς θα βρεθούν παπούτσια που να χωράνε τα δάχτυλα της Σαγιόν και τι θα γίνει όταν η μικρή επιμένει να περπατάει ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;

Η συγγραφέας Κατερίνα Ανωγιαννάκη περιμένει τους μικρούς μας φίλους σε μια παρουσίαση-παράσταση με αφορμή το νέο της βιβλίο.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη και Μάριος Παραδείσης.
Σχεδιασμός παρουσίασης: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, Μάριος Παραδείσης