Η Ειρήνη Μητροπούλου, μετά από μία πολυετή καριέρα στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, εισέρχεται στο χώρο του παιδικού βιβλίου, με τη σειρά βιβλίων «Νιαρ Νουάρ», με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ Ματθαίο Γατιάδη.

Η νέα σειρά βιβλίων απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών καθώς εμπεριέχει σκοτεινά σημεία, ανατροπές, και βέβαια, επιτυχή λύση σε κάθε μυστήριο!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, και η στενή του φίλη, η γοητευτική και ατρόμητη Βεατρίκη Γκουρμέ, ρίχνονται σε μια νέα περιπέτεια, στην Τήνο. Αυτή τη φορά, ψάχνουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό του μακαρίτη Ιερόθεου Νιαρ, ενός εκκεντρικού γάτου που άφησε πίσω του μια πραγματικά περίεργη διαθήκη γραμμένη με στίχους κι αινίγματα.

Τα ανίψια του, η Κλαίρη και ο Κλέαρχος Νιαρ, ακούν τον δικηγόρο Θέμη Γατοδίκη να τους την διαβάζει, και μένουν με το στόμα ανοιχτό. Τις χρυσές λίρες του Ιερόθεου θα τις κληρονομήσει όποιος λύσει τον γρίφο της διαθήκης! Ο Κλέαρχος γίνεται έξαλλος με τα στιχάκια του θείου του, αλλά η Κλαίρη αναθέτει την υπόθεση στον Ματθαίο και τη Βεατρίκη.

Οι δύο φίλοι δεν αργούν να λύσουν το πρώτο μέρος του γρίφου, που τους οδηγεί στον Φαλατάδο, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου. Γρήγορα ανακαλύπτουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό.

Θα μπορέσει ο Ματθαίος Γατιάδης να βρει τις χρυσές λίρες του Ιερόθεου Νιαρ  και να τις δώσει στην Κλαίρη;

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Ειρήνη Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το πτυχίο της με άριστα και παρακολούθησε σεμινάρια Επιγραφικής και Γραμμικής Γραφής Β΄ στο University College London (UCL). Είναι δημοσιογράφος από το 1993. Εργάστηκε στις εφημερίδες Athens News, Απογευματινή, Αδέσμευτος Τύπος, και στο ΒΗΜΑ από το 1999 έως το 2019. Οι ιστορίες μυστηρίου «Νιαρ Νουάρ» αποτελούν τα πρώτα της βιβλία για παιδιά.

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1979. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός κόμικς στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει λάβει πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.