Η καλοκαιρινή περιοδεία της φετινής παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται και η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, στις 21.00.

 

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

 

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής) μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών.

 

Την Παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Κ.Χ.Μύρης, Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης, Σκηνικά -Kοστούμια: Έρση Δρίνη, Μουσική: Μίνως Μάτσας, Χορογραφία: Κική Μπάκα, Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

 

Διανομή: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Κατερίνα Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Ειρήνη Καζάκου, Νίκος Καπέλιος, Γιώργος Κολοβός, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ευσταθία Λιάλιου, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, Φάνης Μουρατίδης, Χρήστος Νίνης, Χάρης Πεχλιβανίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Μιχάλης Συριόπουλος, Στέλιος Τράκας, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Χαρίσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου.

 

Χορεύουν: Παναγιώτα Αλεξίου, Μπέτυ Δραμισιώτη.