Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα έκθεση του Γιώργου Αυγέρου, με τίτλο «Εικόνα και Ψευδαίσθηση», από τις 20 Μαρτίου έως 17 Απριλίου 2014.

Ο Αυγέρος επανέρχεται με τρισδιάστατα τοπία, ζωγραφισμένα με κάρβουνο και χρώμα πάνω σε διαφορετικά επίπεδα διαφανούς φιλμ.

Όπως σημειώνει η Πέγκυ Κουνενάκη: Ασπρόμαυρα τοπία, δέντρα και λιβάδια, δάση και κλαδιά δέντρων- εικόνες γεμάτες φως και υγρασία – αποτελούν τα έργα του Γιώργου Αυγέρου, αυτά τουλάχιστον που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια. Η τελειότητα και η ομορφιά της φύσης τον εμπνέουν και κινούν τη δημιουργικότητα του. Η χρήση του φωτός, οι φωτοσκιάσεις και η προοπτική δίνουν μια μοναδική αίσθηση βάθους και όγκων, μια ξεχωριστή πλαστικότητα έμπλεη με τονικές αρμονίες και αντιθέσεις.  

Στα εντελώς πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη παρεισφρέει η ζωγραφική φιγούρα, δίνοντας την αίσθηση μιας νέας πραγματικότητας που ανατρέπει  την ησυχία του τοπίου και τη δεδομένη χρωματική ισορροπία του έργου. Η μορφή ενός αγοριού που ξεπροβάλλει μέσα από μια λόχμη θάμνων και δέντρων, η φιγούρα ενός παιδιού- χορεύτριας, τα πουλιά, ο λαγός, προσθέτουν έναν υπερβατικό χαρακτήρα στη σύνθεση, παραπέμποντας σ’ έναν παραμυθένιο – φανταστικό κόσμο, ίσως  εκείνον της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων του Λιούις Κάρολ.

[…] Με την τέχνη και την τεχνική του ανατρέπει την κλασική αναπαράσταση του ρεαλιστικού τοπίου και με τον τρόπο του συμβάλλει στην ανανέωση της παραστατικής ζωγραφικής, που στην περίπτωσή του αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις.

Ο Γιώργος Αυγέρος γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις με ζωγραφική  από το 1973-1985. Μετά από ελεύθερες σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι εγκαθίσταται μόνιμα στα Χανιά, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα δουλεύει γλυπτά και κατασκευές.

Τα τελευταία χρόνια η ζωγραφική είναι αυτή που κυριαρχεί στη δουλειά του σε συνδυασμό όμως πολλές φορές με το ανάγλυφο στοιχείο ή την κατασκευή.

Η έκθεση «Εικόνα και Ψευδαίσθηση» είναι η τρίτη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Τη βραδιά θα συνοδεύσει το κρασί Λευκός Κύκνος, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. www.greek-wine-cellars.com