Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, τη Νεφέλη Μαυροειδή, η οποία θα παρουσιάσει έργα των Strauss, Mendelssohn, Jost.

Μία φωνή και ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε φαινομενικά αθώες ερωτικές ποιητικές περιπτύξεις του δέκατου ένατου αιώνα.

Η σοπράνο Νέλλη Μαυροειδή συνθέτει για το Πόρτα ένα πρόγραμμα τραγουδιών του Ρίχαρντ Στράους και των Φάννυ και Φέλιξ Μέντελσον για αυτά τα εκατό χρόνια γερμανικού Πάθους με τη συμβολή ενός κουαρτέτου εγχόρδων και ενός πιάνου. Σε διάλογο με τον ρομαντισμό παρουσιάζεται δε και ένα έργο του γερμανού συνθέτη Christian Jost πάνω σε ποιήματα της Κικής Δημουλά.

Αν εμπιστευθεί ένας αθώος παρατηρητής τις αφηγήσεις του γερμανικού ρομαντισμού, στη μουσική και στην ποίηση, για τον έρωτα θα συμπεράνει πως για περίπου εκατό χρόνια η Γερμανία είναι ο τόπος του αποχωρισμού, της επώδυνης ερωτικής απόρριψης, της βασάνου – πάντα ηδονικής – για την απόσταση των αγαπημένων. Αηδόνια που κλαίνε μέσα στη νύχτα και λειμώνες από ρόδα μιλούν για τον σπαραγμό του έρωτα. Το σώμα απουσιάζει από το κείμενο, όμως η μουσική είναι σχεδόν πάντα απόλυτα αισθησιακή ή, όπως θα έλεγε κανείς στον καιρό μας, σέξι.