Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη φιλοξενεί από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το έργο του Γιώργου Νεράντζη, με τίτλο Εγώ ποτέ.

Σ’ αυτό που ποτέ δεν τελειώνει. Που ποτέ δεν θα τελειώσει. Να αφεθούμε εντέλει στην «επικινδυνότητα» που κρύβει ένα παιχνίδι στα χέρια των κάθε είδους «μεγάλων».

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη στην τρίτη φετινή παραγωγή του παρουσιάζει το έργο «Εγώ Ποτέ». Πρόκειται για μια σπουδή στο έργο του Samuel Beckett, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Νεράντζη.

Οι ήρωες του έργου, άνθρωποι του περιθωρίου, αποκομμένοι εντελώς από τον κοινωνικό περίγυρο γίνονται αντικείμενο μελέτης στην πλήρη απομόνωση τους. Αφετηρία της παράστασης είναι το κεντρικό μοτίβο των έργων του Beckett που μας αποκαλύπτουν τη βαθύτερη αλήθεια της εποχής μας, συνειδητά ή και άθελά τους ακόμη, κάποιες φορές μας φέρνουν αντιμέτωπους με το «νόημα» της ζωής, κρίνουν αμείλικτα «ψυχολογικά», ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά.

Με ακρίβεια νυστεριού, απονενοημένες «λέξεις», με το βάθος και τη συγκίνηση που φέρνει μαζί της η «γλώσσα του ονείρου» αναδεικνύουν όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Άλλοτε με αισιοδοξία και χιούμορ και άλλες πάλι φορές με μια άλλη… αισιοδοξία, που επιμένει να «παίζει» ακόμη κι αν γνωρίζει πολύ καλά πως σε κάθε αρχή ελλοχεύει πάντα το τέλος.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Νεράντζης
Σκηνικά-κοστούμια: Χρύσα Μάντακα
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Σκηνογραφικές Κατασκευές: Στέργιος Πρώιος
Κατασκευή κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου
Τεχνική υποστήριξη: Αναστασία Περδίκη

Παίζουν: Γιάννης Περδίκης, Λίζα Μιμιλίδου, Μπάμπης Κοροξενός, Άρις Βαμβακίδης, Δώρα Σαράτση

Παραγωγή: Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Διάρκεια: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)