Ο γλύπτης Γιώργος Λάππας πέθανε την Κυριακή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν, από οξύτατη κρίση χολής, σε ηλικία 65 ετών.

Ερευνητής της τέχνης του, καλλιτέχνης με μεγάλη μόρφωση και καλλιέργεια από τα νεανικά του χρόνια,  ο Γιώργος Λάππας έθεσε τον άνθρωπο στο κέντρο του στοχασμού και της δημιουργίας του.

Ο Γιώργος Λάππας γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία. Με υποτροφία του Ιδρύματος Watson ερεύνησε to 1974 τη γλυπτική των ινδικών ναών. Ασχολήθηκε με την έρευνα και συμμετείχε σε ψυχιατρικά προγράμματα σε κλινικές του Salem στο Όρεγκον, το Σαν Φραντζίσκο και το Σαν Ντιέγκο. Το 1974 ως υπότροφος Watson ταξιδεύει στην Ινδία όπου συλλέγει ντοκουμέντα για την ινδική γλυπτική και την αρχιτεκτονική. Ταξίδεψε επίσης στο Ιράν και το Αφγανιστάν.

Το 1975 φοιτά στην Archtectural Association school of Architectire στο Λονδίνο. Στη συνέχεια μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε γλυπτική με Καθηγητές τον Γ. Παππά και τον Γ. Νικολαΐδη (1966 – 1981) . Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα το 1984, με υποτροφία ου Γαλλικού Ινστιτούτου, φοίτησε στην Ecole Superieure des Ceaux-arts στο τμήμα γλυπτικής.

Είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Το 1990 με τον Γιάννη Μπουτέα συναποτέλεσαν την ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας.

Ήταν Καθηγητής Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύντροφό του και συνάδελφο Γλύπτρια Αφροδίτη Λίττη, στην κόρη του Ελένη και στους οικείους του.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Τρίτη 26/1/2016, στις 4.00 μ.μ., στο Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας.