Ο Χρήστος Ιωακειμίδης σπούδασε αρχικά Φιλοσοφία και θεωρία της Λογοτεχνίας στη Γερμανία. Από το 1958 εγκαθίσταται στο Βερολίνο όπου αρχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες σε θέματα και κριτική Τέχνης. Από πολύ νέος παρακολουθεί αδιάλειπτα την Γερμανική και Ευρωπαϊκή εικαστική σκηνή των χρόνων του ΄60 και εντάσσεται στις «παρέες» των νέων τότε Γερμανών καλλιτεχνών που αργότερα θα πρωτοπαρουσιάσει και θα αναδείξει διεθνώς, στις μεγάλες ιστορικές εκθέσεις του που επιμελείται από τις αρχές της δεκαετίας του 80.
Το 1977 σε συνεργασία με τον Joseph Beuys οργανώνει την αναδρομική του στη Νέα Πινακοθήκη του Βερολίνου.
Το 1981 σε συνεργασία με τον Norman Rosenthal και Nicholas Serota επιμελούνται την έκθεση “A new spirit in Painting” στο Λονδίνο, προτείνοντας ένα αναπροσανατολισμό των εικαστικών τεχνών, επιβάλλοντας μια νέα κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή εικαστική σκηνή που θα αποτελέσει και το κυρίαρχο πνεύμα της δεκαετίας του ‘80.
Το 1982 θα εδραιώσει το νέο πνεύμα του στην διάσημη, ιστορική έκθεση “Zeitgeist” στο Βερολίνο.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Θα ακολουθήσουν οι εκθέσεις “Metropolis” 1991, Βερολίνο, “American Art” to 1993. To 1997 “The Age of Modernity” και το 2004 στην Αθήνα στο πλαίσιο της πολιτιστικής ολυμπιάδας η έκθεση “Outlook”.
Από το 2010 επιστρέφει συχνά στην Ελλάδα και μοιράζεται το χρόνο του ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα. Το 2011 η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας τον προσκαλεί ως επιφανές μέλος στην κοινότητά της και τον τιμά ως Επίτιμο Διδάκτορα για την καθοριστική συμβολή του στη διαμόρφωση της νέας Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Σύγχρονης Τέχνης. Το 2013 ορίζεται μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος της ΑΣΚΤ. Τον Μάιο του 2014 ο Χρήστος Ιωακειμίδης αποφασίζει και δωρίζει την συλλογή των βιβλίων του και το αρχείο του στην ΑΣΚΤ. Η δωρεά υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος ΝΕΟΝ. Δυστυχώς παρά το κοινό ενδιαφέρον, αμοιβαίες καθυστερήσεις επιβραδύνουν την ολοκλήρωση του έργου της δωρεάς, με λυπηρό αποτέλεσμα να μην προλάβει να δει την λειτουργική ένταξη της βιβλιοθήκης και του αρχείου του στη Νέα Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ.
Σ’ αυτό τον ύστατο αποχαιρετισμό στον Χρήστο Ιωακειμίδη, απομένει σε μας ως άμεση υπόσχεση, υποχρέωση και καθήκον η ολοκλήρωση της βιβλιοθηκονομικής αρχειοθέτησης της δωρεάς του προς την Σχολή στο τρίτο επίπεδο της Νέας βιβλιοθήκης που φέρει το όνομά του.