Με στόχο τη δημιουργία μιας πρωτότυπης έκθεσης και ενός βιβλίου που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες – όπως όλα τα αληθινά παραμύθια- η εικαστικός Έφη Βάγκνερ και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζουν το εικαστικό γεγονός Θάλασσες του έρωτα, ουτοπικές, από τις 12 έως και τις 20 Μαΐου στην Τεχνόπολις.

Μέσα από τη συνεργία των τεχνών τους, οι δύο καλλιτέχνες επιδίωξαν ένα αισθητικό αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού. 

Στους 100 και πλέον ατμοσφαιρικούς πίνακές της, η εικαστικός Έφη Βάγκνερ εμπνέεται από το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και δημιουργεί έργα με κεντρικό θέμα το νερό και φιγούρες από τον κόσμο του βυθού, στα οποία η ουτοπία του έρωτα αποτυπώνεται ως συναρπαστική αλληγορία. Τα έργα δημιουργούν στο χώρο μια μοναδική ονειρική αίσθηση που βοηθά τον επισκέπτη– θεατή να «βουτήξει» κι ο ίδιος στη θάλασσα της ουτοπίας, αποκωδικοποιώντας την αλληγορία του έρωτα, ξεκινώντας ένα βιωματικό ταξίδι.

Η έκθεση – δράση θα μεταβάλλει την Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης της Τεχνόπολις σε θάλασσα της ουτοπίας, στην οποία ακόμη κι ένα ψάρι μπορεί να ερωτευτεί μια μέδουσα! Θα γίνει ο ΤΟΠΟΣ για έρωτες ΟΥΤΟΠΙΚΟΥΣ!

Το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εικονογραφημένο με έργα της έκθεσης, θα αποτυπωθεί και στην εικαστική έκδοση υψηλής αισθητικής από τις Εκδόσεις ΕΛΙΞ σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ανδρέα Γεωργιάδη.