Η σειρά ECHO – Rising Stars, η οποία υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Signum.

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως Rising Stars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής μέσα από το θεσμό των Rising Stars έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στόχος της σειράς είναι να φέρει σε επαφή νέους, διακεκριμένους μουσικούς με καινούργια ακροατήρια διεθνώς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης προγράμματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι όλοι εξαιρετικοί στο είδος μουσικής που εκπροσωπούν, και αυστηρά επιλεγμένοι από τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των αιθουσών-μελών.

Το πρόγραμμα

– Jean Sibelius: Andante Festivo (διασκευή SSQ)
– Αλεξάντερ Γκλαζούνοφ: Κουαρτέτο έργο 109 (για κουαρτέτο σαξοφώνων)
– György Ligeti: Έξι Bagatelles (διασκευή F. Oehrli)
– Samuel Barber: Adagio, έργο 11 (διασκευή J. van der Linder)
– George Gershwin: Σουίτα πάνω σε θέματα από το “Porgy and Bess” (διασκευή S. Dedenon)

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Signum

SIGNUM saxophone quartet: (πρόταση των Philharmonie – Κολωνία, Laeiszhalle Elbphilharmonie – Αμβούργο, Festspielhaus Μπάντεν Μπάντεν και Konzerthaus –  Ντόρτμουντ)

Blaž Kemperle σαξόφωνο σοπράνο
Erik Nestler σαξόφωνο άλτο
Alan Lužar σαξόφωνο τενόρο
David Brand σαξόφωνο βαρύτονο