Θέατρο - Χορός / Νέα

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου

Δύο Κυπριακά θεατρικά έργα, το Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου και ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο του Λεωνίδ…

Δύο Κυπριακά θεατρικά έργα, το Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου και ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο του Λεωνίδα Μαλένη σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, θα παρουσιαστούν στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν στα πλαίσια της εβδομάδας Κυπριακού θεατρικού έργου στην Αθήνα.

Αγαπημένο μου πλυντήριο– παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου: Το έργο με θέμα τη μοναξιά, τη συμβατικότητα και το δικαίωμα στον έρωτα, αποτελείται από τρεις μονολόγους: Η Ιοκάστη 40 χρόνων, Φλυαρίες και Αγαπημένο μου πλυντήριο.

Στον πρώτο μονόλογο, η Ιοκάστη ξεπηδώντας από τον γνωστό μύθο, όπως εκτυλίσσεται στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, απευθυνόμενη στον χορό αφηγείται την ιστορία από τη δική της πλευρά. Στον  δεύτερο  μονόλογο  μια λαϊκή  γυναίκα,  με το  ίδιο  όνομα -Ιοκάστη-, τη φωνάζουν όμως Νίτσα, μονολογεί με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε, για τον δεσμό της μ\’ ένα νεαρότερο άνδρα. Στον τρίτο μονόλογο ένας ώριμος άνδρας, διανοούμενος, μιλά στο πλυντήριό του για τον νεαρό που τον ελκύει.  Στέκεται μοναχικός απέναντι στη φθορά που φέρνει ο χρόνος.

Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο– παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου Κύπρου: Το έργο είναι μια τολμηρή, πικρή κοινωνική σάτιρα, όπου μέσα από την προσπάθεια της άρχουσας τάξης να κρατήσει τα κλειδιά της εξουσίας, αποκαλύπτεται ένας αδίσταχτος μηχανισμός που δεν ανέχεται τις ήττες. «Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο» είναι ο τοίχος που η άρχουσα τάξη έκτισε με την εντύπωση ή την πεποίθηση πως με τον τρόπο αυτό προστατεύει τα συμφέροντά της.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Archive Content / Archive Content

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου

Δύο Κυπριακά θεατρικά έργα, το Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου και ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο του Λεω

Δύο Κυπριακά θεατρικά έργα, το Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου και ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο του Λεωνίδα Μαλένη σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, θα παρουσιαστούν στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν στα πλαίσια της εβδομάδας Κυπριακού θεατρικού έργου στην Αθήνα.

Αγαπημένο μου πλυντήριο- παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου: Το έργο με θέμα τη μοναξιά, τη συμβατικότητα και το δικαίωμα στον έρωτα, αποτελείται από τρεις μονολόγους: Η Ιοκάστη 40 χρόνων, Φλυαρίες και Αγαπημένο μου πλυντήριο.

Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο- παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου Κύπρου: Το έργο είναι μια τολμηρή, πικρή κοινωνική σάτιρα, όπου μέσα από την προσπάθεια της άρχουσας τάξης να κρατήσει τα κλειδιά της εξουσίας, αποκαλύπτεται ένας αδίσταχτος μηχανισμός που δεν ανέχεται τις ήττες. «Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο» είναι ο τοίχος που η άρχουσα τάξη έκτισε με την εντύπωση ή την πεποίθηση πως με τον τρόπο αυτό προστατεύει τα συμφέροντά της.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr