Δύο παραστάσεις χορού. Δύο ξεχωριστές βραδιές με κίνηση, ρυθμό, χρώμα στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης την Πέμπτη 31 Ιουλίου και την Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 21.30.

H Νατάσσα Ζούκα χορογραφεί την παράσταση, με τίτλο DUENTE. Το DUENTE, λέξη και έννοια απόλυτα αμετάφραστη. Εμφανίζεται εκεί όπου οι μορφές χωνεύονται η μια μέσα στην άλλη σε μια νοσταλγία βαθύτερη από την ορατή έκφραση τους.

Σκοτεινοί ήχοι, που πίσω τους ανακαλύπτουμε, με μια τρυφερή οικειότητα, τα ηφαίστεια, τα μυρμήγκια, τους ζέφυρους και τη μεγάλη νύχτα, με τον Γαλαξία σφιχτά δεμένο στην μέση της.

Το βάρος το δικό της, το βάρος του κόσμου ωραιότερος αυτοσχεδιασμός των ανθρώπων πάνω στη γη. Το αρχέτυπο γονιμικό οδοιπορικό που συνεχίζει τη Ζωή. Θετικό-Αρνητικό, Αρσενικό -Θηλυκό… Μια χορογραφία φτιαγμένη από σιωπή και εύθραυστες ισορροπίες.

Χορογραφία-Σκηνογραφία-Mουσική επιμέλεια: Νατάσσα Ζούκα
Χορευτές: Ανθή Θεοφυλίδου, Alain Rivero

Η δεύτερη παράσταση, έχει το τίτλο «Eyes in the Colors Of The Rain» και την υπογραφή των Rootless Root.

Με αφετηρία και προορισμό το σώμα, η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ επιθυμούν μέσα από κάθε χορογραφική τους απόπειρα να διερευνούν το προσωπικό τους στυλ στην κίνηση. Δεν αρέσκονται στη λογική του καθαρά «χορευτικού λεξιλογίου»· επικεντρώνονται σε αυτό που μπορεί να εκφραστεί μέσω της κίνησης, την ανάδειξη του συναισθηματικού κόσμου, τη θεατρικότητα και την ενστικτώδη επικοινωνία επί σκηνής.

Η επικινδυνότητα και η υψηλής τάσης κίνησης παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της δουλειάς της ομάδας RootlessRoot, όμως  μια νέα ποιητικότερη πνοή διαπερνά το έργο τους δημιουργώντας τα ημιτόνια για τις εναλλαγές ύφους στη ροή της παράστασης. Η τρυφερότητα συμπληρώνει πολλές φορές την παροξυσμική δράση επί σκηνής – τα σώματα υποκύπτουν στη φθορά και τα πάντα επιστρέφουν σε μια εσωτερικότητα, μια πλευρά απολύτως και απαραιτήτως ανθρώπινη.

Χορογραφία και ερμηνεία: Λίντα Καπετανέα-Jozef Frucek
Μουσική: Βασίλης Μαντζουκής
Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου