Το Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης θα παρουσιάσει για τη χειμερινή θεατρική περίοδο την παράσταση του έργου του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ με τίτλο “Δύο γυναίκες χορεύουν”, με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα.

 

Η πρεμιέρα, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013.

 

Το πιο ζεστό και ατμοσφαιρικό θέατρο της Αθήνας, το Ιλίσια Βολανάκης, πλήρως ανακαινισμένο, επαναλειτουργεί τον προσεχή Οκτώβριο… Η σκηνή του, που έχει ταυτιστεί με σπουδαίες παραστάσεις (”Ρόουζ”, ”Συλλέκτης”, ”Πέτρες στις τσέπες του”, ”Οσκαρ”, ”Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου”, ”Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες” κ.α.) ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ακόμα μία θεατρική επιτυχία με ένα γυναικείο ντουέτο για ρεσιτάλ.

 

Η μεγάλη μας ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη και μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της νέας γενιάς, η Θάλεια Ματίκα, θα συνυπάρξουν καλλιτεχνικά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, στην κεντρική παραγωγή του θεάτρου, με τη βραβευμένη δραματική κομεντί ”Δύο γυναίκες χορεύουν” του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος σύγχρονος Καταλανός συγγραφέας. Το έργο συστήνεται για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή. Γράφτηκε το 2008, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις (βραβείο Μαχ καλύτερου έργου και παράστασης 2012).

 

Η υπόθεση του έργου :

Mία δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα. Μία νεαρή κοπέλα, με ένα ένοχο μυστικό που την έχει στοιχειώσει και την έχει αποκόψει από την κοινωνική ζωή. Αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της… Οι δύο τους αποφασίζουν να ”χορέψουν”, όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σ’ ένα έργο – ύμνο για την ζωή αλλά και την έννοια της αγάπης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση: ElsdeParos

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Τάσος Ιορδανίδης

Σκηνογραφία: Γκάι Στεφάνου

Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη

Φωτιστικός σχεδιασμός: Μπάμπης Αρώνης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Σκηνοθέτης trailer: Αλέξανδρος Ζαρμπής

PromotionSocialmedia: PlethosInnovativePromotion

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Χρυσούλα Διαβάτη, Θάλεια Ματίκα