Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία με πολλά θέατρα και θιάσους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη περιφέρεια γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, προσφέροντας παραστάσεις με δωρεάν παραχώρηση θέσεων για το κοινό. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου καθιερώθηκε στη χώρα μας το 1962 από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου.

Φέτος, το μήνυμα της Ημέρας υπογράφει ο σκηνοθέτης, συγγραφέας, καθηγητής, θεωρητικός και θεμελιωτής της μεθόδου Θέατρο των Καταπιεσμένων, Βραζιλιάνος Αουγκούστο Μποάλ.

«Κάνοντας θέατρο, μαθαίνουμε να βλέπουμε αυτό που είναι προφανές, αλλά που συνήθως δεν μπορούμε να δούμε, επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να το παρατηρούμε. Αυτό που μας είναι οικείο, γίνεται αόρατο: Κάνοντας θέατρο, φωτίζουμε τη σκηνή της καθημερινής ζωής» αναφέρει στο μήνυμά του, που θα διαβαστεί απόψε σε όλες τις σκηνές, πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Όσοι ενδιαφέρεστε για τις δωρεάν θέσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στα ταμεία των θεάτρων, ενώ για να δείτε την αναλυτική λίστα με τα θέατρα και τις παραστάσεις ακολουθήστε το link: http://www.hellastheatre.gr/gr/index.htm