Η ομάδα συν+εργασια παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση Δυτικά Βήματα σε χορογραφία και σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουρίτη και Νέλλης Πουλοπούλου, με ζωντανή μουσική από τους Ross Daly και Πέτρο Κούρτη. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Ιάπωνας butoh χορογράφος και χορευτής Atsushi Takenouchi.

Η παράσταση εμπνέεται από τα «δυτικά» βήματα της πορείας των μυστών του παρελθόντος από τον Κεραμεικό στην Ελευσίνα, στην έναρξη των Ελευσινίων μυστηρίων. Πρόκειται για μια συμβολική πορεία των καλλιτεχνών με σκοπό την εσωτερική τους πραγμάτωση.

Η Ιερά Οδός, ένας δρόμος ιερός, που στο παρελθόν οδηγούσε στην κάθαρση, είναι τώρα ο Ιερός δρόμος του κυκλοφοριακού χάους, που οδηγεί στις δυτικές πόλεις της Αττικής με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, την άναρχη δόμηση και γενικά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η Δυτική Αττική όμως την ίδια στιγμή δηλώνει παρόν στη σημερινή πραγματικότητα, με την ιστορία της και τις αναζητήσεις της.

Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας της Ιεράς Οδού καθώς και η συνειδητοποίηση της σημερινής της υπόστασης. Τα καλλιτεχνικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι χοροθεατρικά, ακροβατικά, μουσικά. Παράλληλα η χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής ήχου και εικόνας θα βοηθήσει στη σύνδεση του αρχαίου κόσμου με τον σύγχρονο.