Κοινή δράση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά καλείται σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Σύνταγμα. Κάτι που δυστυχώς μας πάει πίσω δύο χρόνια, στον Αύγουστο του 2007, και μας θυμίζει πως για κακό -προφανώς- όλων μας κάποια πράγματα δεν άλλαξαν.

Το κάλεσμα της σημερινής συγκεντρωσης έρχεται από bloggers και ενεργούς πολίτες μέσω διαδικτύου, οι οποίοι μάλιστα μας προτρέπουν να φορέσουμε μαύρα ρούχα, όπως εκείνο τον Αύγουστο του 2007, συμβολίζοντας ένα πένθος για όλα όσα χάθηκαν.

Ακριβώς, όπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες σιωπηλοί διαδηλωτές με μαύρα ρούχα είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος ευελπιστούμε για μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, αποδεικνύοντας το Διαδίκτυο, εκτός των άλλων, είναι και μέσο συντονισμού και διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τους ανώνυμους συντάκτες της πρόσκλησης, την Παρασκευή «θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν» και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών.

Παράλληλα, οι χρήστες του Διαδικτύου απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.