Με αφορμή το Βραβείο Αναγνωστών 2009, το οποίο απονεμήθηκε στον Γιάννη Καλπούζο για το μυθιστόρημά του ΙΜΑΡΕΤ, Στη σκιά του ρολογιού, η Μουσική Σκηνή ΧΑΜΑΜ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν δύο βραδιές λόγου και μουσικής την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010.

Θα ερμηνευτούν γνωστά και άγνωστα τραγούδια που αναφέρονται στο βιβλίο (ηπειρώτικα, μικρασιάτικα, τούρκικα κ.λπ.), τα οποία υπήρχαν πριν από το 1880 και παίζονταν στα Καφέ Αμάν, καθώς και άλλα ακούσματα της εποχής. Μεταξύ των τραγουδιών θα διαβάζονται μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο, ρήσεις των ηρώων, ηπειρώτικα και εβραϊκά δίστιχα κ.λπ., ενώ θα προβάλλεται και φωτογραφικό υλικό. Το πρόγραμμα θα κλείσει με γνωστά μικρασιάτικα και ηπειρώτικα τραγούδια.

Συντελεστές: Το Ηπειρώτικο συγκρότημα Λαλητάδες και η ερμηνεύτρια Καίτη Μακρή, οι ηθοποιοί Θεοδώρα Σιάρκου και Λεωνίδας Χρυσομάλλης. Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος.

Επίσης, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν και στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Εκεί ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου.