Οι Drog A Tek, είναι μια μπάντα που έχει προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική σκηνή με τις πρωτότυπες συνθέσεις και τα ιδιαίτερα μουσικά ερεθίσματα. Οι δημιουργίες τους βασίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό στον αυτοσχεδιασμό, ενώ χρησιμοποιούν αναλογικά, αλλά και ψηφιακά μουσικά όργανα. Διαθέτουν πάνω από πέντε δισκογραφικές δουλειές, αλλά και δύο βραβεία σύνθεσης από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στις 16 Φεβρουαρίου ανεβαίνουν στην σκηνή του Gagarin, μαζί με το σχήμα “Ηχοτοπία” και λίγο πριν από αυτό το live, μιλούν για τον ξεχωριστό τρόπο που δημιουργούν την μουσική τους!


– Σε λίγες ημέρες εμφανίζεστε στο Gagarin. Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει για τον κόσμο το συγκεκριμένο live;

Ετοιμάζουμε όπως πάντα, μια αυτοσχεδιαστική αταξία με λάπτοπ, ρυθμομηχανές, μπάσα, τρομπέτες, ενισχυτές, πέτρες και σίδερα!

– Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την σύμπραξη επί σκηνής με το οπτικοακουστικό σχήμα «Ηχοτοπία»; Τι βρίσκετε προσωπικά πιο ενδιαφέρον στην δουλειά τους;

Τα «Ηχοτοπία» είναι ένα οπτικοακουστικό σχήμα που συνδέει εικόνες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με ένα σύγχρονο μοντάζ και με μια ρετροφουριστική αντιμετώπιση στον ήχο. Δεν έχουμε πάρα πολλές ομοιότητες και αυτό είναι που κάνει αυτή την σύμπραξη μοναδική.

– Ποιες οι ιδιαιτερότητες της χρήσης  μέσων ήχου και εικόνας στις δημιουργίες σας; Τι σημαίνει για εσάς αυτός ο συνδυασμός;

Χρησιμοποιούμε ό,τι βρίσκουμε στο ίντερνετ και κάνουμε ένα «post internet κολλάζ» με υλικά από τα κοινωνικά δίκτυα, ειδήσεις αληθινές και ψευδείς, εικόνες από chat rooms, σκουπίδια από διαφορά σάιτ και λόγια δικά μας και άλλων. Θέλουμε να δημιουργούμε οπτικοακουστικές αφηγήσεις χωρίς γραμμικότητα.

– Έχετε βραβευτεί για την μουσική σύνθεση κινηματογραφικών ταινιών όπως το «Ξύπνημα της άνοιξης» και η «Χώρα προέλευσης». Τι σας γοητεύει στη σύνθεση για μια προϋπάρχουσα δουλειά κινούμενης εικόνας;

Θέλαμε πάντα να δημιουργήσουμε μουσική για μια ταινία κάποιου άλλου και είναι τιμή μας που σκηνοθέτες σαν τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και τον Σύλλα Τζουμέρκα μας έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστούμε!

– Ακούγοντας κανείς τις ιδιαίτερες και πρωτότυπες συνθέσεις σας, αναρωτιέται αν σε μια αγορά όπως η ελληνική, βρίσκει δυνατό αντίκρισμα η όλη προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι πως δεν γράφουμε μουσική με γνώμονα κάποια αγορά.

– Δισκογραφικά, βρίσκεστε στο στάδιο παραγωγής κάποιου νέου άλμπουμ;

Ναι, ετοιμάζουμε ένα καινούριο υλικό που θα το κυκλοφορήσουμε σύντομα!


Διαβάστε επίσης:

Drog A Tek και Ηχοτοπία live στο Gagarin 205