Στην αναζήτηση και την διερεύνηση του κόσμου που μας περιβάλλει, συχνά η ανάγνωση αλλά και η βαθύτερη κατανόηση της ζωής που τρέχει μας διαφεύγει. Ένας τρόπος να δώσεις ένα νόημα είναι να σκηνοθετήσεις τη ζωή σου ως τέχνη και να βιώσεις την τέχνη ως ζωή, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Πρόκειται για ένα προσχηματικό αφηγηματικό στοιχείο πάνω στο οποίο στήνεται η πλοκή, για ένα αφηγηματικό placebo στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια αφήνεις μια πόρτα μισάνοιχτη (Door Ajar) για να χαρτογραφήσεις μια επικράτεια συγγενή ως προς την ομοιομορφία των γεγονότων που τρέχουν, αλλά χωρίς την λογικοφανή και δεδομένη διάταξη των πραγμάτων. Φτάνεις στο σημείο να νοθεύεις την βεβαιότητα του νοήματος που έχει δοθεί στην εικόνα με τέτοιο τρόπο, που να διαφαίνεται μια νέα πραγματικότητα, ένα νέο είδος συνείδησης.

Στην διάρκεια της χρονιάς που πέρασε οι φωτογράφοι ανακάλυψαν τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η δουλειά τους, και με την διακριτική καθοδήγηση του επιβλέποντα, δημιούργησαν ένα σύνολο φωτογραφιών που αντιστοιχεί σε αυτήν την νέα πραγματικότητα.

Κατάφεραν εν τέλει να κτίσουν έναν κόσμο, αφήνοντας μια μισάνοιχτη πόρτα, και δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους.

Βασίλης Γεροντάκος

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Αηδόνης Άκης
Λαχανάς Αχιλλέας
Ζαφειρόπουλος Σπύρος
Ιωαννίδου Κρυσταλλία
Καλαρύτου Μαρία
Κανταράκιας Νίκος
Κίτσιου Δήμητρα
Κοφινά Ιωάννα
Παράσχης Διονύσης
Παρλαμάς Στέλιος
Πολυχρόνης Γιώργος
Ρημαντωνάκη Ελένη
Σωτηρίου Δήμητρα
Τσουκιά Ιωάννα
Χριστοδουλάκης Γιάννης

Επιμέλεια: Βασίλης Γεροντάκος

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ιωάννα Κοφινά