Η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης Θεάτρου Όραμα
παρουσιάζει το έργο του Σωτήρη Πατατζή την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο
Θέατρο Δάσους στις 21.00.
Μία απολαυστική κωμωδία με χαρακτήρες ηρώων που αποτυπώνουν στο έπακρο το μεσογειακό ταπεραμέντο.

Ο ένας φανατισμός γεννάει άλλον, οδηγεί τους ανθρώπους στη μισαλλοδοξία, στην πονηριά, στην εκδίκηση, όμως ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και καταφέρνει να γίνει άγιος και ιερός την ώρα που οι άγιοι πατέρες κλείνουν πονηρά το μάτι στη συντήρηση.

Ο συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής δανείστηκε τους ήρωες του έργου από τα γνωστά χιουμοριστικά σκίτσα του Ιταλού συγγραφέα Γκουαρέσκι, αλλά δημιούργησε δικό του μύθο, πλοκή, χαρακτήρες, διάλογους, κωμικές καταστάσεις, μια εντελώς πρωτότυπη σύλληψη, με στόχο την πολιτική σάτιρα και το φανατισμό που φέρνουν πάντα οι όποιες εκλογές.

Η σκηνοθεσία είναι του Θεόφιλου Λάλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Θάνος Καρώνης και την μουσική επιμέλεια έχει η Μαρία Τσιάγκα.

Στην παράσταση παίζουν οι: Γρηγόρης Σούγγαρης, Θεόφιλος Λάλος, Βάντα Ερμείδου, Τάνια Βρατσκίδου, Γεωργία Πλατιά, Άλκηστη Γιωγιού, Γιάννης Χρυσόπουλος, Βασίλης Σμυρνής, Γιάννης Λάσκος, Πέτρος Παπαντωνίου, Σοφία Ιεροδιακόνου, Αναστασία Κατή, Παντελής Τσάλης κ.α.