Ελεύθερη παραμένει η είσοδος, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έως τις 16 Ιουλίου, στους εξής χώρους: Ωδείο Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη – κτήριο της οδού Πειραιώς, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών – εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, αλλά και οι δημόσιοι χώροι που φιλοξενούν έργα, όπως η Πλατεία Κοτζιά, ο λόφος Φιλοπάππου και το περίπτερο του Πικιώνη, μεταξύ άλλων.

Έρευνα κοινού

Σύμφωνα με την έρευνα κοινού, που πραγματοποιούν πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και του Κάσελ, μέσα στην τέταρτη εβδομάδα της έκθεσης συμπληρώθηκαν 120.000 επισκέψεις στους πολυάριθμους εκθεσιακούς και δημόσιους χώρους καθώς και στις διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την πόλη.

Η καταμέτρηση των επισκέψεων* γίνεται στην είσοδο κάθε χώρου της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί επισκέπτες είναι Έλληνες, κυρίως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο, με άλλες πόλεις να ακολουθούν, το 25% είναι Γερμανοί ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες προέρχονται από όλο τον υπόλοιπο κόσμο (περισσότερες από 40 χώρες). Για τους περισσότερους, εκτός από όσους προέρχονται από τη Γερμανία, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται μία έκθεση της documenta.

*Σημειώνεται ότι καταγράφονται επισκέψεις και όχι μοναδικοί επισκέπτες της έκθεσης.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της documenta 14 μπορείτε να δείτε εδώ.