Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα φουαγιέ και τους «ενδιάμεσους» χώρους των Μεγάρου Μουσικής, αναδεικνύοντας έτσι την ηχητικότητα ολόκληρου του κτιριακού συμπλέγματος, πέραν των ήδη γνωστών μουσικών αιθουσών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στη σημασία και το ρόλο της αρχιτεκτονικής στην αντίληψη και την εμπειρία της μουσικής εκτέλεσης, ενώ παράλληλα εξετάζεται η έννοια του «ιδεώδους» μουσικού περιβάλλοντος και, μαζί μ’ αυτή, τα ήθη, οι κανόνες και οι ιεραρχίες που αυτό συνεπάγεται.

Σε αυτή τη συμπαραγωγή ΜΜΑ-documenta 14 συμμετέχουν η Νορβηγίδα μουσικός και συνθέτις Mette Henriette, η Ουγγαρέζα ποιήτρια, περφόρμερ και ηθοποιός Katalin Ladik, η Ελληνίδα μουσικός και συνθέτις Pina Bounce και ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους.

Σύλληψη & επιμέλεια: Paolo Thorsen-Nagel & documenta 14

Πρόγραμμα

20:30-21:00 Mette Henriette, Φουαγιέ Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης
21:00-21:45 Katalin Ladik, Οβάλ σκάλα
21:45-22:30 Pina Bounce, Οβάλ σκάλα
22:45-23:30 Πάνος Χαραλάμπους, Σκάλες μεταξύ Αιθουσών Νίκος Σκαλκώτας και Banquet

Λίγα λόγια για την documenta 14

Είναι η πιο πολυσυζητημένη διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης, η οποία παρουσιάζει κάθε πέντε χρόνια νέες κατευθύνσεις σε ένα διεθνές κοινό και πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα (8/4-16/7), εκτός από στο Κάσσελ της Γερμανίας (10/6-17/9). Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί συναυλίες –οι περισσότερες θα γίνουν και στο ΜΜΑ–, οι οποίες δεν αποτελούν απλώς μια εισαγωγή στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την documenta 14, αλλά και προέκταση τόσο του προγράμματός της όσο και του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου.


Περισσότερες πληροφορίες για το εναρκτήριο πρόγραμμα της documenta 14 μπορείτε να δείτε εδώ.


Φωτογραφία θέματος: Pina Bounce