Λόγω πανδημίας, οι καθιερωμένες προβολές του Exile Room μετακομίζουν στις οθόνες σας υπό τη μορφή ενός 5ήμερου φεστιβάλ, διατηρώντας ωστόσο ατόφιο το πνεύμα ανακάλυψης που πάντοτε μας χαρακτήριζε. Πρόκειται για 30 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ξαναπροβληθεί στην Ελλάδα, και η θέαση είναι εντελώς δωρεάν.

Το Docs in Exile περιστρέφεται γύρω από δύο βασικούς άξονες: το αφιέρωμα Working Girls, για όλα τα κορίτσια που έχουν πολεμήσει για ίσα δικαιώματα στο χώρο εργασίας, και το Queer Stories, ιστορίες διαφορετικότητας που – αν τις αφήσετε – μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Παράλληλα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια συναρπαστική επιλογή από μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα σας ταξιδέψουν ανά την υφήλιο, χωρίς αεροπορικό εισιτήριο.

Η πλατφόρμα θέασης θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου. Οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Το μόνο που θα χρειαστεί από εσάς είναι μια απλή προεγγραφή.

Το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας, θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ.