Η δημιουργία Discreetly Distinct (Διακριτικά ευδιάκριτο) προκύπτει μέσα από τη συνομιλία της βιολογίας και της χορογραφίας – πεδία γνώσης και έρευνας της Μαριέλας Νέστορα. Η χορογράφος προτείνει μια ‘μοριακή χορογραφία’ -όπως η ίδια την ορίζει- επηρεασμένη από την θεωρητική προσέγγιση του φιλοσόφου Gilles Deleuze στην έννοια του ‘μοριακού’, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της μοριακής γενετικής στην κίνηση.

Πέντε ερμηνευτές κινούνται σε έναν κόσμο συνεχών εναλλαγών που διαμορφώνει ένα δημιουργικό γίγνεσθαι στο οποίο κυριαρχεί η πολλαπλότητα της ύπαρξης. Η χορογραφία διαπραγματεύεται συγχρόνως τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τη διαφορά και την επανάληψη, το οικείο και το ανοίκειο, θολώνοντας τα δίπολα και τα όρια των κατηγοριών. Πρόκειται για μια συνέχεια της καλλιτεχνικής έρευνας της χορογράφου που εφορμεί από την επιτακτική ανάγκη για αναθεώρηση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Στο εφήμερο σύστημα συνύπαρξης- χορογραφίας, κοινού και περιβάλλοντα χώρου αναδεικνύεται το μοναδικό της αντίληψης του κάθε θεατή. Απελευθερώνοντας τη ματιά, η διαφορετικότητα αναδύεται συμβιωτικά ως ένα τοπίο που διαρκώς επαναγράφεται.

Στο Discreetly Distinct ο χορός ‘φυτρώνει’ στον υπαίθριο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Βοτανικό και συντονίζεται χρονικά με τη δύση του ηλίου. Η σταδιακή µείωση του φυσικού φωτός ανοίγει την προσοχή στην συναίσθηση διακυµάνσεων, διαφορών και συσχετίσεων διακριτικά αλλά ευδιάκριτα. Το Discreetly Distinct ενεργοποιείται ως εμπειρία αλλά και ως σύναξη διαφορετικών ειδών.

Συντελεστές

Σύλληψη-Χορογραφία:
Μαριέλα Νέστορα
Ερμηνεία:
Γιάννης Τσιγκρής
Ιωάννα Τουμπακάρη
Στέλλα Δημητρακοπούλου
Tijmen Teunissen
Κωνσταντίνα Μπάρκουλη
Φωνητική προετοιμασία/ φωνητική δραματουργία:
Άννα Παγκάλου
Σχεδιασμός ήχου / πρωτότυπη μουσική σύνθεση:
Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσικοί:
Γιώργος Κρίμπερης, τενόρο τρομπόνι
Γιώργος Μάρκου, μπάσο τρομπόνι
Σύμβουλοι Δραματουργίας:
Mårten Spångberg, Μπετίνα Παναγιωτάρα
Σχεδιασμός Κοστουμιών:
Ελευθερία Αράπογλου/Digitaria
Βοηθός χορογράφου/παραγωγής:
Έλενα Νοβάκοβιτς
Φωτογραφίες:
Μυρτώ Αποστολίδου
Σχεδιασμός αφίσας:
mem
Σχεδιασμός παραγωγής:
Μαρία Βασαριώτου

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.