Η εταιρεία Sui Generis Music, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο IANOS παρουσιάζουν τα cd «Χατζιδάκις Τώρα», «Αχαρνής   Πλούτος και άλλα τραγούδια για νέους κανταδόρους», «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Το περιβόλι του τρελλού   live στο Παλλάς», του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Διονύσης Σαββόπουλος: Χατζιδάκις Τώρα

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει τα αξεπέραστα κομμάτια του συνθέτη που σφράγισε με το έργο του τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας  έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές  χαρακτήρα «ταξίδεψε την Ελλάδα»  σε όλο τον κόσμο,  του σπουδαίου συνθέτη που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί. Μελωδίες και στίχοι που δεν έχασαν ποτέ τη φλόγα τους, την ποιότητα και τη διαχρονικότητά τους. Αρμονίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν ύμνοι προς την αγωγή και την καλαισθησία.

Διονύσης Σαββόπουλος: Αχαρνής   Πλούτος και άλλα τραγούδια για νέους κανταδόρους

 

O Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη δουλειά του πάνω στις δύο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη Αχαρνής και Πλούτος. Οι κατά Σαββόπουλο Αχαρνής πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας το Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το φθινόπωρο του 1977. Για τον Πλούτο, ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε τη μουσική και μετέφρασε τα χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το ίδιο εκείνο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Louca Ronconi. Ο συνθέτης και τραγουδοποιός παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από τα έργα του Αριστοφάνη, σε δικά του κείμενα, αφήγηση, μουσική και τραγούδια.

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο Πέτρος και ο Λύκος

 

Με την ιδιότητα του κατεξοχήν παραμυθά και την κεκτημένη εμπειρία του καλού παππού, ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται την κλασική μουσική ιστορία του Σεργκέι Προκόφιεφ, την οποία ο Ρώσος μεγάλος συνθέτης δημιούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ’30 κι έκτοτε έχει γνωρίσει άπειρες ερμηνείες από κορυφαίους αστέρες. Πρόκειται για ένα παραμύθι του οποίου οι ρόλοι μοιράζονται στα όργανα της ορχήστρας, οδηγώντας την υπόθεση σε μια εξαίσια και συναρπαστική μουσική πλοκή. Ο Σαββόπουλος, ακολουθώντας την παράδοση του Πίτερ Ουστίνοφ, του Ζεράρ Φιλίπ, του Ζακ Μπρελ, του Δημήτρη Χορν, του Ντέιβιντ Μπόουι και άλλων, μπαίνει με το δικό του τρόπο στο ρόλο του αφηγητή, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ συμπληρώνει το μουσικό καστ του παραμυθιού με τις γλαφυρές ηχοχρωματικές εικόνες της μουσικής του Προκόφιεφ.

 

Διονύσης Σαββόπουλος: Το περιβόλι του τρελλού   live στο Παλλάς

 

Ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παλλάς με αγαπημένα τραγούδια του της δεκαετίας του ‘60που έγραψαν ιστορία. Αφιέρωμα στα 60’s. Στο ροκ του μέλλοντός μας.