Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας οργανώνει διήμερο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας για τα θύματα στη Μέση Ανατολή και ειδικά στην Παλαιστίνη, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και Τρίτη 13 Ιανουαρίου από 09:00 μέχρι 17:00.

Οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οδός Αριστοτέλους 17, με τη συνεργασία των τμημάτων αιμοδοσίας των Νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ, Αγία Όλγα, Ασκληπιείο Βούλας και Νοσοκομείο ΕΕΣ.

Το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο θα αναλάβει το έργο της επεξεργασίας και της συσκευασίας του αίματος, με σκοπό την αποστολή του στη Γάζα. Το αίμα θα διατεθεί στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας μας, για τη διάσωση πολυτραυματιών και για τις μεταγγίσεις παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία της Παλαιστίνης.

Στο μεταξύ, 15 τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα αναμένεται να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία Παίδων. Με εντολή του υπουργού Υγείας, θα σταλεί άμεσα προπομπός στη Γάζα, προκειμένου να επιλεγούν τα παιδιά που θα έρθουν στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.