Τα εικαστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης εμπλουτίζονται τους επόμενους μήνες από δύο σημαντικές εκθέσεις ενός από τους πλέον καταξιωμένους καλλιτέχνες

με διεθνή αναγνώριση, του Δημήτρη Κούκου. Μια σειρά έργων του από τα τελευταία 40 χρόνια παρουσιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην CASA BIANCA (Β. Όλγας 180 και Θεμιστοκλή Σοφούλη) από 24 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.

Παράλληλα, η Αίθουσα Τέχνης ATRION (Τσιμισκή 94) παρουσιάζει έργα που δημιούργησε ο γνωστός ζωγράφος τα τελευταία χρόνια  αποτυπώνοντας την φύση, από 20 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου με τίτλο έκθεσης «ΑΝΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΟΠΙΑ».

Στα σαράντα χρόνια δουλειάς του ο χαρισματικός καλλιτέχνης αποκαλύπτει την ικανότητά του να βλέπει και να βιώνει την ιδιαιτερότητα του ελληνικού φωτός. Έχει πλάσει ένα μνημειακό έργο ανάμεσα στην παραστατικότητα και στην αφαίρεση.

«Πιστός στο όραμά του ο Κούκος μας προσφέρει ένα διαχρονικό  έργο επειδή ακριβώς δεν αναπαριστά και δεν απεικονίζει  απλά, αλλά αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την ιδέα του θεμελιακού χαρακτηριστικού της Ελλάδας: του ολότελα ποιητικού στην έκφανση του φωτός» σημειώνει η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν.

Μαθητής του Μόραλη και του Νικολάου έκανε πάνω από 35 ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Οι εκθέσεις εγκαινιάζονται στην CASA BIANCA στις 24 Νοεμβρίου και στην ATRION στις 25 Νοεμβρίου στις 8.00 μμ παρουσία του καλλιτέχνη.